vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zo voorkom je deze behangblooper

Zo voorkom je deze behangblooper

Anne de Lange is interieurdesigner en styliste en weet écht alles van het inrichten van woningen. Samen met haar vriend Bjorn verbouwt ze hun droomhuis tot een eigentijdse designwoning. Hier delen deze twee aanpakkers hun toptips en verbouwblunders. In dit artikel onthult ze haar behangblooper, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Behang, wie is er niet dol op? Niet zo gek, want je geeft een ruimte in een handomdraai een andere look. Ook Anne is dol op behang: “Voor veel mensen heeft behang een duf en oudbollig imago. Maar juist met behang creëer je de mooiste en fijnste sferen in een woning. Het maakt de ruimte een stuk zachter en het is ook nog eens gunstig voor de akoestiek.” Maar, haar smaak bleek wel een beetje duur…

Behangblooper

Dat zit zo. “Ik zag prachtig mooi behang van Arte voor het wandje bij de trap. Ik bestelde het enthousiast en betaalde €139,- per rol. Binnen een dag werd ik opgebeld dat die prijs niet per rol, maar per vierkante meter was! Ook al gaat het om slechts 4 vierkante meter en komt er voor 40% nog een gietijzeren radiator voor te staan, dat gaat hem niet worden…. Ondertussen heb ik een prachtig ander behang van Arte uitgekozen. Kosten? Dit behang was €49,- per vierkante meter in plaats van €139,-. Mijn tip: check het formaat, vierkante meters én de prijs.”

Meevaller met de tegels

Soms kan zo’n situatie trouwens ook nog goed aflopen. Zo had Anne ook prachtige tegels gezien voor in het toilet beneden. “Op basis van deze tegel hadden we al tegels voor de wand besteld. We hadden slechts 1,5m2 nodig. En waren de eersten ooit die interesse hadden in deze tegels, want ze worden exclusief in Italië gemaakt. Bij het opvragen van de prijs werd onze medegedeeld dat de transportkosten nog hoger waren dan de prijs van de tegel zelf. Enorm balen, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd hebt…. Maar gelukkig viel het uiteindelijk na wat rondbellen mee en konden de tegels gewoon op een pallet en kwamen er geen extra kosten bij kijken. Dat betekent dat het ontwerp van het toilet door kon gaan zoals we het in ons hoofd hadden.” 

Dit is dus Anne trouwens:

 

Even voorstellen

Anne & Bjorn zijn beiden 26 jaar oud en al bijna 9 jaar samen. Anne heeft haar eigen bedrijf, een studio voor foto, styling en interieurprojecten. Ze geeft regelmatig interieuradviezen en styled ze tot in de puntjes. Ze richt woningen in, van oude monumentale panden tot aan moderne nieuwbouwwoningen. Naast het inrichten van woningen verzorgt ze ook de fotografie van interieurmerken. Ze is fotostylist en doet de productfotografie voor diverse merken. Op deze manier komen de twee werelden van inspiratie creëren en de vertaling naar een interieurontwerp mooi samen. Bjorn is werkzaam als steenhouwer. En heeft daardoor veel kennis van marmer, natuursteen en graniet. 

Na lang zoeken vonden ze in de Betuwe eindelijk hun droomhuis én verbouwproject: een vrijstaand jaren ’60 herenhuis toveren ze om tot een eigentijdse designwoning. Het was liefde op het eerste gezicht: ze zagen de potentie van het huis en de ruimte er om heen.

Foto behang: Graham & Brown

Ook interessant?