Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - Zo handig: bouwbegeleiding én advies op maat

Zo handig: bouwbegeleiding én advies op maat

René Verlaan richtte de BBAN Groep op nadat hij lange tijd als inkoper werkte voor verschillende hoofdaannemers. De manier waarop er in de bouwwereld werd gewerkt was niet hoe hij het graag zag. In 2000 gooide René daarom het roer om en begon voor zichzelf in de avonduren. Het begon met een succesvolle dakopbouw voor zijn eigen huis. “Ik had inmiddels geleerd dat wanneer iemand niet goed beschrijft wat hij of zij wil hebben, de kans groot is dat hij of zij onderuitgaat,” aldus René.

Elkaars taal spreken

“Bouwen is een grote investering voor veel mensen en de bouwwereld maakt daar helaas nog te vaak misbruik van. Ik ben met BBAN begonnen omdat mensen mij spontaan werk aanboden, maar ook omdat ik zag dat er een groot gat zat tussen de prijs van inkoop en verkoop. Dan moet je denken aan marges van tientallen procenten. Deze wilde ik verminderen en daarbij de communicatie verbeteren. De klant en de bouwwereld spreken duidelijk niet elkaars taal.

Transparant

Uiteraard zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen voor hoogoplopende kosten. In de praktijk gebeurt dit vaak wanneer er vooraf geen duidelijke afspraken zijn gemaakt. Bijvoorbeeld over zoiets als het verplaatsen van een stopcontact. De aannemer is de specialist en de klant vaak een leek die achteraf niets anders kan doen dan veel betalen. De meerwaarde van BBAN is dat wij van tevoren altijd aangeven welke vergoeding wij vragen en wat het bouwen zelf gaat kosten. Bij wijzigingen zorgen wij ervoor dat er een heldere prijsopgave is inclusief akkoord van de klant. Daarna gaan wij pas over tot uitvoering. Zo zijn er achteraf nooit onvoorziene kosten.

‘Uniek’ digitaal klantportaal

Een ander voorbeeld van de transparante aanpak van BBAN is dat er op gezette tijden een bouwoverleg of kwaliteitsbezoek plaatsvindt waardoor iedereen op de hoogte is van wat er speelt. Moderne communicatiemiddelen, een eigen ‘uniek’ digitaal klantportaal en één aanspreekpunt vormen de olie van het bouwproces. Daardoor verloopt de communicatie goed tussen alle partijen. En als er iets is, dan wordt daar niet voor weggelopen maar dan wordt dat altijd opgelost.

Gestructureerde aanpak van BBAN

De prijs die BBAN rekent is gemiddeld 10 procent van de aanneemsom. Daar wordt ‘alles’ voor gedaan. Van idee en technisch tekenwerk tot berekenen, bestek, aannemers selecteren, controle tijdens de bouw, de oplevering en zelfs daarna. De naam BBAN staat letterlijk voor onze gestructureerde aanpak en stappenplan: Bouwaanvraag – Bestek – aannemersselectie – Nazorg. In de praktijk verdienen wij hiermee onze kosten moeiteloos terug voor onze klanten. Inmiddels kunnen meer dan 850 klanten dat beamen.

Tevreden klanten

De BBAN biedt klanten dus heel veel toegevoegde waarde, zekerheid en besparing in tijd en geld. Samen met de aannemer(s), partners en onze klanten zorgen wij ervoor dat bouwen weer leuk wordt. Wij zijn pas tevreden als onze klanten dit zijn!”

Boek de Quick Scan

Je gaat een woning bouwen, maar weet niet waar te beginnen. Je hebt een kavel op het oog, maar blijft er voldoende budget over voor de bouw, na aankoop van die grond? En hoe lang duurt de bouw? Wat komt er allemaal bij kijken en aan welke kostenposten moet je denken? Of wil je juist een bestaande woning verbouwen? Wat is geschikt voor jouw huis? Welke kosten zijn er te maken?
De BBAN Nieuwbouw Quick Scan (al vanaf € 295) geeft antwoord op al deze vragen en meer. Eén van de ervaren bouwkundigen zal een afspraak met je maken voor een adviesgesprek van 1 à 2 uur in Amersfoort. Na dit gesprek ben je echt een stuk wijzer. Achteraf ontvang je een gespreksverslag per mail: een overzichtelijk startpunt voor jouw bouwproject. BBAN is een onafhankelijke adviesorganisatie en begeleider van (ver)bouwprojecten. Je mag vertrouwen op een objectief advies dat rekening houdt met slechts één belang: jóuw belang.

Ben jij geïnteresseerd in deze Quick Scan? Neem dan gerust contact op.

Meer weten over BBAN: kijk op www.bban.nl

Aan de slag met deze toffe nieuwbouw woning

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BBAN Bouwbegeleiding & Advies (@bbanbouwbegeleiding) op

Wat een prachtige ruimte met mooie trappen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BBAN Bouwbegeleiding & Advies (@bbanbouwbegeleiding) op

Ook interessant?