vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zo haal je een vleugje boho én de zon in huis

Zo haal je een vleugje boho én de zon in huis

In Frankrijk was het woord bohémien oorspronkelijk bestemd voor zigeuners maar inmiddels hangt er een rijke associatie aan: werelds, onconventioneel, artistiek en authentiek. Boho is een levensstijl én interieurstijl. De combinatie van boho met een landelijke stijl is prachtig. De mix van natuurlijke materialen en zachte, frisse tinten dompelt je woning onder in rust. Laat je inspireren door deze vier boho-stylingideeën.

Eenvoudig uniek

Geweven manden, een geknoopt wandtapijt, een ruwe bloempot en linnen beddengoed. Waar de natuurlijke materialen rust brengen, krijgen unieke objecten de aandacht die ze verdienen. Een bijzondere gevormde tak in een karakteristieke kruik of een speelse compositie van manden op een schap worden blikvangers in jouw huis. Tip: onmiskenbaar voor de bohostijl zijn rietstengels. Vaak zijn enkele grote stengels en een unieke vaas al voldoende om er een bijzonder hoekje van te maken.

Artistieke souvenirs

Laat reissouvenirs niet onder een laag stof liggen in de kast, maar haal ze tevoorschijn en maak er pronkstukken van. Een kleurrijke aardewerken schaal, een etnisch beeldje, een berber kussen. Elk souvenir vertelt een verhaal en samen vertellen ze jouw verhaal, van je reizen en herinneringen die je meenam naar huis.

Kleurrijk bohemian

Bij een bohostijl horen kleur en prints. Ze maken instant gelukkig. Een uitgesproken kleur op je wanden kan een hele stap zijn. Laat de kleuren terugkomen in je decoratie zodat het een geheel wordt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kleurrijke accessoires en rijke prints. Een plaid of een vloerkleed. Kussens in verschillende formaten en vormen en met franje. Voor het echte boho-gevoel mag een hangmat niet ontbreken, in de tuin of in je huis. Tip: Met de krijt-verf van Annie Sloan geef je niet alleen de muren een kleur (en prachtige textuur) maar ook meubels geef je er een nieuw uiterlijk mee. Op haar site vind je tal van inspiratie-video’s.

Spicy bruin

De kleur bruin is bezig aan een ware opkomst. Niet zo gek. Het is een heerlijk diepe kleur die een warm accent geeft aan je interieur. Extra mooi in combinatie met frisse grijstinten. Kies voor wapperende gordijnen van transparante stoffen die zorgen voor een zomerse nonchalance, lichte kussens met geometrische prints en dek je tafel met terracotta en linnen. Tip: Het Deense interieurmerk Tinekhome maakt meubels met een bohemian en duurzaam karakter. Het laatste zit in het gebruik van materialen als bamboe, zeegras en rotan en het tijdloze karakter van hun designs.

Bron: Wonen Landelijke Stijl | Beeld Magiclinen.com | Beeld Flamant.com

Dit artikel word je aangeboden door Wonen Landelijke Stijl,  hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van vtwonen in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

Ook interessant?