vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zo creëer je een industrieel interieur

Zo creëer je een industrieel interieur

Een industrieel interieur is en blijft populair, niet zo gek natuurlijk want deze stijl creëert een gevoel van groots wonen. De trend is overgewaaid vanuit Amerika, waar oude fabriekspanden worden omgetoverd tot prachtige woningen met de ruwe materialen nog in zicht. Vijf tips om thuis toe te passen als je ook zo’n fan bent van deze woonstijl.

Tip 1: zorg voor de juiste industriële basis

Een goed fundament zorgt voor een goed eindresultaat. Voor een industriële uitstraling in je interieur geldt dit ook. Zorg daarom dat je een goede basis aanlegt, hiermee is de helft van de sfeer al bepaald. Een goede basis leg je door de juiste vloer te kiezen in combinatie met de wanden en plafond. Kies je voor een beton(look) vloer en bakstenen wand(en), dan zit je altijd goed. Na een mooie balans tussen vloeren en muren kun je verder bouwen. 

Tip 2: kies het juiste materiaal

De juiste materialen maken of breken je interieur. Bij de industriële look anno 2021 kies je voor een combinatie van echte materialen zoals leer, metaal of staal en (oud) hout. Natuurlijke materialen die leven en die stoer, praktisch en een tikkeltje modern aandoen. 

Neem leer, dit eeuwenoude materiaal is niet weg te denken uit het interieur. Naast het praktische karakter heeft het als eigenschap dat het een stoer, modern en luxe uitstraling heeft en het is op veel manieren te combineren. Love it. Daarnaast is ook metaal een materiaal wat niet weg te denken is uit industriële en moderne inrichtingen. Dit product gaat met de juiste behandeling ook levenslang mee. Niet gek dus dat leer in combinatie met metaal een superduo is. Een leren fauteuil met metalen frame is hotter dan ooit.

Tip 3: de perfecte meubels kiezen

Houd de ruimte overzichtelijk door een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of een houten eettafel. Less is more geldt écht als het gaat om een industriële inrichting. Vul niet ieder hoekje in je huis dus met allemaal verschillende woonaccessoires, maar kies juist voor industriële robuuste grote eyecatchers.

Tip 4: gebruik natuurlijke kleuren

Een industrieel interieur gaat hand in hand met natuurlijke materialen en kleuren. Zij zijn één. Denk hierbij aan aardetinten, zoals bruin, cognac, grijs en zwart.  

Tip 5: warme en zachte accessoires zijn een must

De juiste accessoires zijn ook in een industriële inrichting de kers op de taart. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kies bij het aanschaffen van de decoratie ook voor natuurlijke tinten en materialen. Zoals dat perfecte wollen plaid voor op je leren bank, het stoere en warme gebreide sierkussen en een hoogpolig vloerkleed waar je met je blote voeten heerlijk in wegzakt. Welkom thuis in je nieuwe interieur!  

 

Tip: zin om te shoppen voor een meubelcollectie met karakter? Bij de industriële woonwinkel Station7 vind je pure en robuuste meubelen met luxe uitstraling, mooie kleuren en perfect zitcomfort.

Ook interessant?