vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zo creëer je de keuken die écht bij je past

Zo creëer je de keuken die écht bij je past

Er is meer dan één keuken, maar er is maar één jij. Hoe creëer je de keuken die écht past bij jou?

Iedereen is anders. Dat begrijpen ze bij Bruynzeel Keukens maar al te goed. Daarom is elk keukenontwerp dat ze maken volledig op maat. Passend bij de keukenruimte, leefsituatie en het budget, maar zeker ook passend bij jouw specifieke stijl. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw keuken een eyecatcher wordt die ook nog eens helemaal past bij jouw wensen en de rest van je interieur?

De experts van Bruynzeel Keukens delen 5 handige tips.

Tip 1: Laat je inspireren, maar niet leiden door één bepaalde stijl


De landelijke keuken, de industriële keuken, de moderne keuken: net als op interieur gebied, zijn er op keukengebied verschillende stijlen beschikbaar. Wanneer je eenmaal weet wat je wilt, kan een bepaalde stijl je veel houvast geven in de zoektocht naar de keuken die past bij jou. Laat je hier echter nog niet te vroeg door leiden: het kan namelijk zomaar zijn dat je jouw ideale keuken mist omdat je in een te vroeg stadium filtert op één bepaalde stijl.

Laat je inspireren door verschillende stijlen en ontdek dat je zelf kunt kiezen voor een mix van stijlen in de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme en landelijke houtlook keukendeur in combinatie met een stoere kastenwand in metaallook? De mogelijkheden zijn oneindig, zolang het maar past bij jou.

Tip 2: Lak de keuken in een van de 1950 unieke kleuren


Een onderdeel van de keukenfabriek in Bergen op Zoom waar de Bruynzeel keukens dagelijks met veel aandacht en passie geproduceerd worden, is een eigen lakkerij. In deze lakkerij is het mogelijk om keukens in maar liefst 1.950 verschillende NCS kleuren te lakken.

Ben je in de keukenwinkel of de website op zoek naar keukeninspiratie en vind je nét niet de kleur van jouw wens? Grote kans dat deze keuken ook in een tint lichter of donkerder te lakken is. Ga voor wit, zwart of maak van jouw keuken een kleurrijk geheel en kies bijvoorbeeld voor okergeel, nachtblauw, olijfgroen of zachtroze.

Tip 3: Combineer verschillende keukendeuren en materialen


Op elk type keukenkast van Bruynzeel Keukens passen de verschillende keukendeuren van Bruynzeel Keukens. Hierdoor is het heel goed mogelijk  om een combinatie te maken van verschillende deuren, kleuren en materialen.

Zo kun je de perfecte keuken voor jouw huishouden samenstellen. Denk hierbij aan de combinatie van bijvoorbeeld gladde keukendeuren en keukendeuren met (rook)glas of een kader, de combinatie van kleur met hout of de combinatie van marmerlook met een neutrale zwarte of grijze tint.

Tip 4: Bedenk goed hoe de keuken zich moet verhouden met de rest van het interieur


In welke ruimte komt jouw keuken straks te staan? Waar je een keukenruimte hebt die in verbinding staat met de woonkamer, is het goed om te kijken of jouw keukenwensen matchen met de kleuren en materialen die terugkomen in de rest van het interieur. Dit kan al heel eenvoudig door het toevoegen van een aantal kleine keukenaccessoires die matchen met de kleuren en materialen in jouw woonkamer: bijvoorbeeld de kleur van een theedoek of het materiaal van het handgreepje. Bevind jouw keuken zich in een afgesloten ruimte? Dan is het sneller mogelijk om los te gaan met een compleet andere kleur of stijl.

Onthoud daarnaast ook dat je een keuken vaak voor langere tijd aanschaft, maar een nieuwe kleur op de muur snel is aangebracht en nieuwe styling en accessoires in de keuken die hierbij passen niet altijd de hoofdprijs hoeven te kosten. Kies een keuken waar je echt blij van wordt en over 10 jaar nog steeds blij mee verwacht te zijn. Met de juiste keukenstyling en accessoires maak je van jouw keuken een tijdloze aanwinst die past bij de rest van het interieur.

Tip 5: Visualiseer jouw keuken ideeën met behulp van een moodboard


Wanneer je de samenstelling van jouw perfecte keuken eenmaal in je hoofd hebt, wil je hem ook voor je zien. Of twijfel je nog of de kleuren en materialen wel echt goed bij elkaar passen? De beste tip die we je in beide gevallen kunnen geven is: visualiseer je ideeën! Zorg dat je het voor je kunt zien en zo een weloverwogen beslissing kunt maken of dit écht is waar je naar op zoek bent.

Ga aan de slag met het maken van een moodboard. Dit kan met behulp van knippen en plakken, maar ook met de online Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens. In 10 simpele stappen creëer je een overzicht van al jouw keukenwensen. Helemaal handig is dat je jouw moodboard gemakkelijk kunt delen met je partner, familie, vrienden en zelfs met een adviseur in de winkel.

Klaar voor een volgende stap? Tijdens een vrijblijvende ontwerpafspraak met een van hun aankoopadviseurs ontvang je een 3D keukenontwerp en transparante offerte van de keuken die écht bij jou past.

Bruynzeel Keukens is deelnemer van de allereerste online editie van de vt wonen&design beurs (van 1 t/m 31 oktober 2020). Ben jij er ook bij? Mooi, zien we je dan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bruynzeel Keukens (@bruynzeelkeukens) op

Ook interessant?