vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zes vloeren om verliefd op te worden

Zes vloeren om verliefd op te worden

Er komen steeds meer praktische en prachtige kwaliteitsvloeren op de markt. De kleur, de legrichting, het formaat én het materiaal van je vloer hebben een aanzienlijk effect op de ruimte waar deze wordt gelegd. Wat is jouw keuze? We tippen zes toppers.

1.Parket in alle soorten en maten

De nieuwe collectie parketvloeren van Berry Alloc bestaat uit twee delen: Les Essentiels en Les Exclusifs. Beide collecties bieden volop keus met 10 kleurtinten en 5 soorten eikenhout. De grootte van de plank varieert van extra breed tot extra lang. Voor elke smaak en elke stijl heeft de collectie een passend parket mét een fijne vernislaag waarmee je een duurzame vloer in huis haalt. Meer weten? Op de site van BerryAlloc vind je meer informatie over de nieuwe collectie parketvloeren en de verkooppunten.

2. Stijlvolle gietvloer

Droom je ook van zo’n mooie gietvloer in huis? Een vloer om op te leven, wonen en werken?  Of je nu kiest voor een gietvloer in de woonkamer of badkamer: het is een ideale vloer voor elke ruimte. Een lust voor het oog en comfortabel aan je voeten. En fijn: voor elke woonstijl is er wel een vloer die past. Neem eens een kijkje bij Motion Gietvloer.  Hier worden namelijk vloeren gemaakt met de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Strak en naadloos, comfortabel en onderhoudsvriendelijk, maar vooral de stijlvolle basis van ieder interieur. Dit bedrijf weet als geen ander wat er nodig is voor een perfecte vloer voor elke ruimte. Hun vloeren zijn heel gebruik- en onderhoudsvriendelijk en in veel samenstellingen en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

3. PVC vloeren met kliksysteem

Het plaatsen van een PVC vloer is dé oplossing voor heel wat van jouw zorgen. De rigide PVC vloerenspecialist Floorify zijn snel en simpel te plaatsen. Het handige, beproefde kliksysteem dat het bedrijf hanteert, maakt van het plaatsen van de vloer kinderspel. Vaarwel parketlijm, welkom Floorify! Gewoon leggen, klikken en klaar. Wist je dat je de planken en tegels perfect kunt combineren? Dankzij het gebruik van hetzelfde kliksysteem kunnen er verschillende vloeren aan elkaar geplaatst worden. Verkies je een tegel in jouw keuken en een lange plank in jouw living? Dat kan perfect. De naadloze en subtiele overgang zorgt bovendien voor een esthetisch hoogstandje. Weg met hoogteverschillen en opvallende voegen.

4. Duurzaam marmoleum

Mooi voor binnen èn goed voor buiten: welke van de verschillende tinten en dessins je ook kiest, de mooie marmoleum vloeren van dit bedrijf zijn duurzaam, stijlvol en hip. Het bedrijf Forbo ontwikkelde namelijk prachtige marmoleumvloeren die CO2-neutraal zijn. Marmoleum is puur natuurlijk. Het wordt gemaakt volgens een 150 jaar oud recept en nog steeds met puur natuurlijke ingrediënten, zoals lijnzaadolie en ecologische pigmenten. Het is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld gietvloeren, betonachtige vloeren en laminaat. Noem het gerust de designvloer van nu en voor de toekomst. Wil je hier meer weten? Kijk dan even op de site van Forbo. 

5. Warme voeten

Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl vind je ook elektrische vloerverwarming. Dit verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan. Dat komt doordat het heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis. Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een pvc vloer of marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Bij een keuze voor laminaat, hout, of andere vaste vloerbedekking zal het verbruik iets hoger zijn. De voordelen van elektrische vloerverwarmingsfolie? De aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming. Het is milieuvriendelijker dan verwarming met gas als energiebron. Het verbruik is veel beter te sturen door directe warmte. Op lange termijn is het voordeliger.

6. Beton ciré

Heb je wel eens gezien hoe mooi beton ciré is? Een badkamer met het betonstuc staat super stijlvol. Bruizt is specialist op dit gebied. Beton ciré is een afwerking van een gietvloer en is waterdicht (door de versterkende en beschermende toplaag is de vloer of wand watervast), naadloos (nooit meer vieze of verkleurde voegen schoonmaken), supersterk, slijtvast, krasbestendig en hygiënisch. Het materiaal heeft een robuuste, stoere uitstraling, maar is tegelijkertijd een natuurlijk en warm product. Het is in veel verschillende kleuren beschikbaar en wordt ambachtelijk gemaakt. Zo creëer je prachtige wanden en vloeren met een unieke betonlook.

 

Ook interessant?