vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zelf doen! De leukste DIY-projecten voor thuis

Zelf doen! De leukste DIY-projecten voor thuis

Heb je het al eens gedaan, een zelfmaak-project voor je huis? Het is vaak makkelijker dan je denkt en vooral heel leuk om zelf een accessoire of meubel te maken. Aan de slag dus met tenminste een van deze leuke DIY-projecten van vtwonen.

DIY thuiswerkplek

Styliste Kim van Rossenberg vormt samen met Richard van Meerveld niet alleen een liefdeskoppel maar ook hét vtwonen klusduo. Zij bedenkt het en hij maakt het. En ze leggen het zo helder uit, met alle benodigde producten en gereedschappen, dat jij het ook kunt. Omdat we in 2020 meer gaan thuiswerken, is dit extra lange wandbureau met opbergbak en vakjes een uitkomst. 

Volg hier het stappenplan voor het multiplex wandbureau.

DIY leren plantenhanger

Houd je van planten in huis en van mooie potten en standaards om het groen in te zetten, dan is deze DIY voor jou. Blogger Marij van My Attic laat zien hoe je met bij elkaar gesprokkelde spullen in huis een leren plantenhanger kunt maken. Een project waar je niet veel tijd aan kwijt bent maar nog lang plezier van hebt als jouw lantaarnplant (of andere hangplant) eenmaal voor het raam prijkt. 

Volg hier het stappenplan voor jouw plantenhanger. DIY mobiel uit het bos

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ze zijn prachtig en ideaal om je huis mee te stylen. Aan de slag dus met deze mobiel van gedroogde bloemen en takjes die je buiten hebt gevonden of geplukt. Een mooie decoratie voor de feestdagen, maar wat ons betreft mag de mobiel ook eerder worden opgehangen. 

Volg hier het stappenplan voor de mobiel van droogbloemen.

DIY (of eigenlijk IKEA hack) multifunctionele salontafel

Voor dit project hoef je niet alles zelf te maken. Je neemt als basis een EKET kastje van Ikea en geeft er een eigen draai en kleur aan. Zo maak je makkelijk een eigen setje multifunctionele bijzettafels. Eentje voor je tijdschriften en eentje op pootjes bijvoorbeeld. Blogger Tanja van Hoogdalem laat je zien hoe zij het doet. 

Volg hier het stappenplan voor de multifunctionele salontafel.

DYI kussens met print

Designkussen? Nee hoor, gewoon zelf gemaakt. Met verf, een strijkijzer en bubbeltjesplastic. Het resultaat is geweldig. Een leuk project ook om samen met je kinderen te doen. Bekijk de video en je wilt dit weekend meteen aan de slag.

 Volg hier het stappenplan voor het bestempelen van je kussens.


DIY kussen

Beeld:  Productie en styling: Kim van Rossenberg | Uitvoering: Richard van Meerveld | Fotografie: Sjoerd Eickmans

Dit artikel word je aangeboden door vtwonen,  hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van vtwonen in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

Ook interessant?