vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - Lekker licht: de mooiste lampen en verlichting

Lekker licht: de mooiste lampen en verlichting

Met de juiste verlichting oogt je huis nog gezelliger en worden precies de juiste plekken van aandacht voorzien. Deze mooie merken weten als geen ander wat de kracht van mooie verlichting is en combineren design en functionaliteit op een bijzondere manier. Moet je zien.

Licht is een enorme sfeermaker in huis. Het zorgt ervoor alle elementen in een interieur met elkaar verbonden zijn. Het geeft kleuren in huis iets extra’s en licht de details uit die jij graag wilt, zoals een kunstwerk. Passende verlichting in een interieur is als de kers op de taart! We zetten graag verschillende mooi merken en hun ontwerpen in de spotlights. 

Oog voor detail

Arend Groosman creëert verlichting met ruimtelijke, modulaire en transformeerbare karakteristieken. Centraal staat daarbij functionaliteit in combinatie met speelsheid. Arend ontwikkelde een innovatief constructiesysteem met houten balkjes van verschillende lengtes. Al het werk wordt ontworpen en duurzaam vervaardigd uit hout, met oog voor detail, in Groosman’s Haagse atelier.

Prachtig porselein

Schoonheid en eenvoud, zonder dat het saai wordt. Integendeel. Het label Ikitree maakt wonderschone producten, zoals deze lampen van porselein. De ene lamp is een bureaulampje en de ander een hangende lamp. De ontwerper is Fins en Nederlands en een woonde ook een tijd in Japan. De ontwerptaal van die drie landen komen samen in dit bijzondere design! Meer info vind je op ikitree.com

Bijzonder design in een jasje van licht

KuvaLight heeft verschillende nieuwe ontwerpen in hun collectie. Zo zijn er de tafellampen Langs de Grachten en Minho, gemaakt van 100 procent recyclebare materialen: dibond en plexiglas. Die eerste is geïnspireerd op Nederlandse architectuur, heeft aan alle kanten een andere gevel en is in wit dibond uitgevoerd.

Het tweede exemplaar tafellamp Minho geeft goed licht op een bijzettafel en vorm samen met de Minho wandlamp een ensemble. De uitvoering is in dibond in de afwerkingen wit, geborsteld geel-of roségoud, lak of mat zwart en geborsteld koper. Stylingtip: door er een slimme lamp met gekleurd en wit licht in te zetten, oogt de lamp telkens anders. 

Bamboe boven de tafel

Het bedrijf bracht recent ook twee mooie hanglampen van bamboe uit. De Parallel Hanglamp is een design gemaakt van bamboe en combineert functioneel licht met sfeerverlichting. Carrousel is een hanglamp van bamboe met een opengewerkt patroon dat het licht op een heel speelse manier doorlaat. Beide lampen hangen aan transparante perlon draden, zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, kun je dimmen via het Philips Hue systeem en hangen prachtig boven een eettafel of keukeneiland. 

Vrijheid in verlichting

Modulaire hanglamp Nofin is duurzame verlichting uit hout met een modern uiterlijk. En als je het ontwerp bekijkt, snap je waarom De woorden ‘No’ en ‘Fin’ staan voor ‘zonder eind’. De opstelling kan eindeloos lang gemaakt worden door meerdere lampen naast elkaar te hangen. Van der Werff design maakt de lamp op bestelling. Zo kan het bedrijf de lampen aanpassen naar de wens van klanten en reduceren ze ook opslagruimte en productieoverschot. De mooie lamp wordt in Nederland gemaakt, van hout en kraftplex (een materiaal uit 100% cellulose).

Ook interessant?