vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - Aan de muur: van klok tot kleur

Aan de muur: van klok tot kleur

Een lege muur in huis? Zie het als een blanco canvas dat je kunt gebruiken om jouw woonstijl nog eens extra aan te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga voor behang, kleur of kunst bijvoorbeeld, of kies toffe woondeco in jouw stijl. We sommen verschillende manieren en merken voor je op.

De muren van een ruimte in een huis zijn letterlijk het perfecte decor: om jouw woonstijl te accentueren, voor het tonen van meer persoonlijkheid in je interieur en voor meer samenhang in het geheel. Ga maar eens na hoe die spiegel de gang precies afmaakt, hoe het behangetje de ruimte samenbrengt en hoe dat ene kunstwerk een ruimte echt meer glans geeft. 

Huisportret 

Het huis waarin je woont, het ouderlijk huis waarin je opgroeide, of het (studenten)huis waarin je woonde: de handgemaakte portretten van HUYSZ zijn niet zomaar ‘tekeningen in een lijst’, maar waardevolle herinneringen aan je muur. Zo’n portret is een origineel én persoonlijk cadeautje, voor jezelf of een ander. Alle portretten zijn maatwerk. En: HUYSZ tekent ook de meest originele verhuiskaartjes. 

PS Tijdens beurs is live te zien hoe de portretten tot stand komen. Vanwege het 30-jarig bestaan van de beurs geldt op alle directe aankopen een speciale beurs korting en maakt er elke dag een bezoeker kans op een gratis HUYSZ-portret met lijst. 

Bijzonder behang

Laten we beginnen met behang. Er is namelijk zoveel moois momenteel! Neem bijvoorbeeld het behang van Annet Weelink Design. Alle prints zijn met aandacht en liefde getekend en ontworpen door oprichtster Annet. Zij werkte jaren als designer voor H&M in Stockholm toen ze het idee kreeg voor een eigen lijn met handgeschilderde designs. Naast een collectie met mooie interieuraccessoires, tuinartikelen, papierwaren en cadeaus voor newborns, is er een gloednieuwe behangcollectie met herhalende behangpatronen. Het is een reeks ontwerpen met een verfijnde, delicate uitstraling en een rustig en ingetogen kleurenpallet. De handgetekende designs zijn geïnspireerd door de natuur en bedoeld om jouw huis te laten voelen als thuis. 

Ook een waar pareltje is het duurzame behang van Arte, via Decorette. Het bestaat uit natuurlijke materialen zoals bananenbladeren, katoen, zijde, wol, schelpen en grassen die op een duurzame manier gewonnen worden. Het behang heeft een levensduur van 10 á 15 jaar. Arte is een CO2-neutrale onderneming die haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wil houden. Het behang valt trouwens onder het Decorette label Mooier Groen. De producten die hieronder vallen, zijn duurzamere opties. Zo wil het bedrijf het kiezen voor een duurzamer product een stuk makkelijker maken en de wereld een beetje mooier. Wist je trouwens dat Decorette ook dit jaar trotse sponsor is van het adviesplein op de vt wonen&design beurs?

Opgeruimd staat netjes

Bij Furniteam vind je minimalistisch, multifunctionele en duurzame interieurontwerpen om je dagelijks leven simpel georganiseerd te houden. Denk aan stijlvolle producten met een extra functies voor het snel, simpel opruimen van spullen, zoals dit mooie wandrek. Verschillende van de producten zijn gemaakt van vintage hout, recyclebaar papier en houtvezelmateriaal. 

Wonderschone wanden

Dag saaie muur! Met de de nieuwe LAB COLOUR COLLECTION die LAB PAINT lanceert op de vt wonen&design beurs kun je kiezen uit maar liefst 176 mooie kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal en is uniek. Er zijn kleuren die hun oorsprong vinden in industrieel erfgoed, bijzondere elementen uit de natuur, beeldende kunst, wereldsteden, food en oosterse kruiden. En: er is altijd een kleurtint die aansluit bij jouw smaak, gevoel, huis, interieurstijl, ruimte en lichtinval. LAB PAINT is een duurzame verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Het hoogwaardige verflabel bestaat uit een assortiment verfsoorten voor binnen en buiten. Inclusief coatings voor badkamers, vloeren, wanden en diverse specials zoals verf met een betonlook, kalk- en roestverf.

Wist je trouwens dat stylist Liza Wassenaar voor het vtwonen-huis op de beursvloer óók voor de LAB COLOURS koos? En ook in het inspiratiehuis van Eigen Huis & Interieur wordt gebruikgemaakt van de nieuwe kleuren van LAB PAINT. Hier geven medewerkers van dit eigentijdse verflabel op bepaalde tijden kleuradvies in het inspiratiehuis. Want de juiste tint bepalen kan best lastig zijn.

Zin in meer inspiratie voor je woonkamer? Hier vind je nog veel meer mooie interieurtrends en tips.

Ook interessant?