1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - Wooninspiratie - 4 x vragen aan vtwonen-stylist Marianne Luning

4 x vragen aan vtwonen-stylist Marianne Luning

Marianne is stylist bij vtwonen en je hebt haar waarschijnlijk wel eens gezien op tv, waar ze sinds het eerste seizoen in 2014 vaste stylist is voor het tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’. Ze heeft al heel wat stellen blij gemaakt met een make-over voor hun huis en voor vtwonen maakt ze de mooiste stylingproducties. We stelden haar een aantal vragen.1. Voor het tv-programma kom je bij veel mensen thuis die het lastig vinden hun huis zo in te richten dat het bij ze past. Waar gaat het vaak mis?

Eigenlijk is het elke keer weer anders. Maar ik zie dat mensen het moeilijk vinden om een stapje terug te nemen en even afstand te nemen van wat ze graag willen en wat per se niet. Om een balans te vinden tussen hun eigen smaak en die van de ander. Dat is ook moeilijk. En dan is het fijn dat ik er vanuit vogelvluchtperspectief naar kijk.

“Het is een ambacht dat ik al ruim 25 jaar met veel plezier doe”
Een ruimte kan ook ingewikkeld zijn. Eigenlijk is het een soort hogere wiskunde wat ik doe, lacht Marianne, maar hoewel ik niet goed ben in wiskunde zie ik wel altijd de mogelijkheden van een huis en kan ik verbinding leggen tussen twee stijlen of de mogelijkheden van een ruimte zien. Soms niet in één keer, dan is het een proces waarin uiteindelijk alle losse delen wel op zijn plek vallen. Het is een vak, stylen, een ambacht dat ik al ruim 25 jaar met veel plezier doe en ik leer nog elke dag.

2. De stellen op tv hebben het geluk dat jij voor ze aan de slag gaat. Maar heb je ook een advies waar je zelf makkelijk mee aan de slag kunt thuis zonder stylist.

Zeker, je kunt sinds deze zomer meedoen met de basiscursus van vtwonen college: iedereen een vtwonen droomhuis. Daarin leer ik je – samen met de andere vtwonen stylisten Fietje en Liza – alles wat je wilt weten om met je interieur aan de slag te gaan. We gaan het hebben over indelen, over kleur en materialen, je gaat ontdekken welke stijl bij je past aan de hand van een moodboard en je gaat aan de slag met een lichtplan.

“Uiteindelijk heb je een concreet plan voor je huis”
Je volgt modules in je eigen tijd en tempo maar er zijn ook live sessies met de stylisten waarin we vragen beantwoorden. Uiteindelijk heb je een concreet plan voor je huis en heb je, denk ik, ook ontdekt hoe leuk het is om ermee bezig te zijn.

3. Wat vind je mooi aan jouw huis?

De fijne sfeer van aaibare stoffen en structuren. Allemaal een soort van roomwitte naturellen. Breisels, vilt, zachte vachtjes en een fijne zandcementen vloer. De verschillende texturen, de glans en de non-glans maken het heel warm.

4. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Ik houd erg van reizen en ben in het buitenland opgegroeid. Andere landen en culturen blijven me inspireren. Nu het reizen op een laag pitje staat, haal ik veel inspiratie uit boeken. Fotografie, beelden, print, ik hou ervan. Maar ook online is een wereld aan inspiratie onder handbereik. Ik volg internationale interieurontwerpers op Instagram of ik laat me verrassen door te zoeken op onderwerpen waar ik meer over wil ontdekken.

“Hopelijk kan dat volgend jaar weer”
Ook kijk ik elk jaar uit naar de internationale woonbeurzen, de laatste die ik bezocht was in februari in Keulen. Dat was zo fijn. Ook Milaan en Parijs inspireren me altijd weer. Hopelijk kan dat volgend jaar weer.

5. Wat is jouw woondroom?

Jeetje, ik ben al heel blij met alles wat ik heb. Ik woon in de stad en in het weekend kan ik heerlijk buiten zijn in het piepkleine huisje dat ik heb aan een meer. Maar, ik sta altijd open voor groter en beter, lacht ze opnieuw haar vrolijke lach.

Tip: Nieuwsgierig geworden naar de basiscursus van vtwonen college: iedereen een vtwonen droomhuis. Klik hier voor meer informatie.

Beeld Marianne van Luning: Brenda van Leeuwen.

Dit artikel word je aangeboden door vtwonen,  hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van vtwonen in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

 

Ook interessant?