vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Vrolijk & duurzaam beddengoed

Vrolijk & duurzaam beddengoed

Droom jij ook van een betere en duurzamere wereld? Met dit zijdezachte beddengoed van 100% biologisch katoen draag je al slapend bij aan een duurzame planeet.

In de collectie COVERS & CO wordt 100% natuurlijk en biologisch katoen gebruikt. Fijn, zacht en duurzaam beddengoed waar je je goed onder én over kunt voelen.

Beter beddengoed

Alle producten dragen een GOTS-certificaat. Dit betekent dat het katoen voor de producten is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen én dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. De collecties worden in de studio in Amerongen ontworpen en geproduceerd bij één fabriek in Pakistan. Ook de fabriek is GOTS-gecertificeerd en voldoet dus aan de duurzaamheidseisen van het label.

De dessins worden digitaal op stof geprint. Digitale printers verbruiken minder water, energie en chemicaliën dan conventionele printers. Beter voor je huid, beter voor de werknemers én beter voor het milieu dus!

En er is meer dat het merk doet voor een betere wereld. Zo worden de artikelen verpakt in duurzame sleeves van FSC-gecertificeerd karton. Daarnaast doneert COVERS & CO jaarlijks 1% van de omzet aan projecten die hen nauw aan het hart liggen, zowel op het gebied van milieu als sociale arbeidsomstandigheden. In 2020 zijn dit aan WWF – Project Plastic soep dat zich richt op educatie, verbetering van afvalinzameling en de verwerking daarvan en het promoten van plastic smart cities. Net als Dar-Ul-Sukun, dit is een lokaal project in Pakistan, dat een thuis biedt aan ouderen en gehandicapten die geen familie meer hebben of verstoten zijn door hun familie.

Supertof beddengoed met een serieuze missie

Beddengoed van COVERS & CO is trouwens niet alleen beter voor de aarde, maar ook voor je humeur! Met dank aan de aaibaar zachte stoffen en speelse prints wordt naar bed gaan een feestje. En wedden dat je nooit meer met het verkeerde been uit bed stapt? De vrolijke designs toveren elke ochtend opnieuw een glimlach op je gezicht. Supertof beddengoed met een serieuze missie. Help je mee die droom waar te maken?

Shoppen

Je shopt de collectie bij essenzahome.nl ESSENZA HOME ontwerpt, produceert én distribueert al bijna zestig jaar stijlvolle homestyling producten voor verschillende interieurstijlen.

ESSENZA HOME is deelnemer van de allereerste online editie van de vt wonen&design beurs (van 1 t/m 31 oktober 2020). Ben jij er ook bij? Houd de site en socials in de gaten, binnenkort volgt er meer info over de programmering en tickets.

Ook interessant?