1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Wooninspiratie - Vloer met betonlook kil? Zo niet!

Vloer met betonlook kil? Zo niet!

Een vloer met de look van beton staat o zo stijlvol in huis. Houd je van een warm en gezellig interieur? Ook dan is zo’n vloer een aanwinst in huis. Met deze handige styletips voorkom je dat het kil en ongezellig wordt. 

Een betonnen vloer heeft een prachtige industriële, ruwe uitstraling. Maar een vloer van dit materiaal kent nadelen, zoals vlekken en scheuren. Een vloer met de look van beton is het perfecte alternatief. Voor wie fan is van zo’n vloer èn van een warm interieur, hebben we vijf handige stylingtips.

1. Ga voor een levendige vloer

Bij Bruizt, specialist in vloeren met betonlook, vind je twee vloeren die heel levendig ogen, namelijk beton ciré en woonbeton. Deze vloeren hebben als het ware een tekening. Bij die eerste ontstaat deze omdat de spaanslag zichtbaar wordt. Bij een woonbeton vloer is het meer een vleug die door gieten en opschuren ontstaat.

2. Combineer met hout

Als je het beton combineert met warme natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld hout, dan oogt dit direct warmer. Denk aan een houten wand, houten meubels of een gecombineerde vloer. Hierdoor breng je gezelligheid in huis, maar hoef je niet direct voor een houten vloer te kiezen.

3. Ga voor accessoires

Ook accessoires zijn heel goede sfeermakers. Denk aan een mooi kelim tapijt of wollen vloerkleed, kussens en plaids op je bank en een mooie stof voor je eetkamerstoelen. Zo creëer je een interieur dat direct gezellig en sfeervol oogt. Het fijne aan een betonlook vloer is dat je deze eigenlijk met alle materialen en kleuren kunt combineren! Fijn om te weten, toch? Zo loop je weinig risico op grote interieurmissers.

4. Natuurlijke materialen 

Bruizt heeft ook de PU gietvloer. Dit type vloer wordt vaak gebruikt in sportscholen of ziekenhuizen. Daarom hebben ze soms de naam koud en ongezellig te zijn. Toch ligt dit vaak meer aan de inrichting dan aan de vloer zelf. Een gietvloer is inderdaad een strakke basis, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op warmte en gezelligheid.

Ook met deze vloer kun je namelijk een heel fijne sfeer creëren. Door te kiezen voor de houten meubels en accessoires, zoals hierboven beschreven, verzacht je een harde, kille basis. Maar ook andere natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en wol zorgen voor die warmte. 

5. Speel met kleur

Een andere slimme tip is om te spelen met de kleur van de vloer. Je kunt heel toffe keuzes maken bij het uitzoeken van de perfecte gietvloer. Zo kun je je vloer als een uni vloer laten plaatsen (één kleurvlak). Durf jij voor een sprekende kleur te kiezen? Of ga voor een blend, waardoor de vloer wat levendiger oogt. Je kunt de vloer ook laten versieren met flakes (vlokken). Hiermee kun je bijvoorbeeld het terrazzo-gevoel evenaren of een discovloer creëren.

Een betonlook vloer past in iedere interieurstijl past, van Industrieel tot Scandinavisch, van klassiek tot landelijk. Ons advies? Laat je adviseren, inspireren en durf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bruizt – Interior Design (@bruizt_interior_design) op

Ook interessant?