vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Vijf slimme tips voor een slaapkamer waar je bij wegdroomt

Vijf slimme tips voor een slaapkamer waar je bij wegdroomt

Met deze slimme tips van interieurontwerper Marie-Gon maak je van jouw slaapkamer een heel fijne plek om te zijn en te slapen. Welke kleur is bij uitstek geschikt? Hoe stem je kleuren, materialen en slaapkamerinrichting, zoals gordijnen en kussens op het bed, op elkaar af? En hoe krijg je toch die fijne, luxe hotellook? Marie-Gon heeft het antwoord!

Tip 1. Zo maak je het knus

“Knus lukt lastig met wittinten. Daarom is het goed om voor donkerdere, liefst niet te felle, kleuren te kiezen voor je slaapkamer. De meest uitgesproken kleur kies je voor de wand achter het bed. Zo blijft het een relaxte uitstraling.”

Tip 2. Net als in het hotel

“Een luxe hotellook? Die heb je snel gecreëerd als je volop kussens en plaids gebruikt. Kies de kleuren ton-sur-ton, mix mooie dessins met elkaar, maar natuurlijk is een set met crispy-wit beddengoed ook heerlijk om ’s avonds in te duiken.”

Tip 3. Lekker lezen en slapen

“Lees je graag nog even ’s avonds in bed, maar je partner gaat liever meteen slapen? Plaats de leesverlichting dan in het midden van het bed en richt naar de buitenzijde. Zo kun jij prima lezen en je partner heerlijk slapen.”

Tip 4. Voor kleine ruimtes

“Heb je een kleinere slaapkamer? Laat zoveel mogelijk zweven! Het nachtkastje naast je bed kan prima een zwevend plankje (eventueel met een lade) zijn. Zo hou je het vloeroppervlak leeg en lijkt het daardoor ruimtelijker.”

Tip 5. Zo stel je een kleurpalet samen

“Ben je op zoek naar een bijzondere kleurcombinatie, maar vind je het lastig om de juiste kleuren bij elkaar te krijgen? Kies een mooi behang dat je op één wand plaatst en haal daar de kleuren uit voor jouw persoonlijke kleurenpalet!”

Mogen we je even voorstelen aan Marie-Gon?

Interieurontwerper Marie-Gon weet echt alles van kleur in huis en inrichting. Zo heeft ze inmiddels al meer dan 500 huizen en hun bewoners voorzien van interieur- en kleuradvies. Daarnaast is Marie-Gon verantwoordelijk voor het look & feel concept van de vt wonen&design beurs. Zij bedenkt elk jaar hoe de beurs eruit kom te zien en weet precies welke stijlen, trends en kleuren daarin een rol moeten spelen. Ook geeft ze geregeld inspirerende (online) masterclasses en workshops. En ze creëerde ze ook dit prachtige kleurmagazine dat gratis te downloaden is!

Meer interieurtips van Marie-Gon

Eetkamerstoelen: één stoel in verschillende kleuren of verschillende stoelen in één kleur?

Zo bepaal je de kleur van je gordijnen

Zo maak je van je zolder een gezellige slaapkamer

Ook interessant?