///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Verf kiezen. Kleur bekennen en meer

Verf kiezen. Kleur bekennen en meer

Van Scandinavian Pink tot Louis Blue, van Celadon tot Canvas en van Katoenwit tot Olivijn. Het palet aan kleuren waaruit we kunnen kiezen om ons interieur te verven is eindeloos en de prachtige namen doen ons dromen van prachtige make-overs. Maar behalve kleur, valt er nog meer te kiezen.

Kalkverf

Voor een natuurlijk en oneffen effect op de wand, kun je kiezen voor kalkverf van bijvoorbeeld Pure & Original. Het is even wennen met opbrengen, omdat de verf niet egaal opdroogt en je kleurverschillen blijft zien. Maar oefening baart kunst en je zult zien dat de kleurverschillen prachtig kunnen werken. Kalkverf is een ademende verf op waterbasis en gemengd met natuurlijke en organische pigmenten. Vriendelijk voor het milieu want 100% mineraal en recyclebaar. Het is bovendien een fijne verf omdat het bacterie- en schimmelwerend is. Ideaal voor een op Marrakech geïnspireerde badkamer of een muur met een stoere betonlook in de keuken. 
Tip: op de site van Pure & Original vind je kalkverf in maar liefst 165 kleuren en handige tips voor je aan de slag gaat.

Eerlijke verf

Vind jij het belangrijk om verantwoorde materialen te gebruiken voor je huis? Maak dan kennis met Fairf, dit jonge verfmerk is fraai én verantwoord. De Nederlandse verffabriek draait volledig op zonne-energie, ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal verkregen en het bindmiddel is plantaardig. Fairf produceert muurverven, lakken en primers. Je kunt gratis acht handgeschilderde samples bestellen zodat je thuis rustig kunt kijken of je liever Lou of Naomi voor de kinderkamer kiest. Je kunt de verf ook laten mengen.

Intelligente verf

Tegenwoordig verf je meer dan alleen de muren in huis. Wat dacht je van de keuken, die je door de keukenkastjes te verven een ware metamorfose kunt geven met bijvoorbeeld de watergedragen ‘intelligente’ verven van Little Greene. Deze zijn ideaal voor de klus omdat de verf – behalve uiterst sterk en duurzaam – wasbaar is. Daarmee zijn de keukenkasten extra beschermd tegen vlekken en vuil. En dat laatste is nu eenmaal onvermijdelijk in de keuken. Ook hier kun je weer kiezen uit heel veel kleuren en uit drie glansgraden voor een mat of juist glanzend effect.

Tip: Wil je een bijzondere kleur in je interieur, breng dan eens een bezoek aan verfspeciaalzaak Duller & co in Haarlem. Sinds 1880 wordt hier hier al verf gemengd op basis van pigmenten en vandaag de dag combineren ze dit met de technieken van nu. (dullerenco.nl)

Bron: Ariadne at Home nr. 3, 2020 | Beeld Tine K Home | Beeld Fairf

Dit artikel word je aangeboden door Ariadne at Home, for happy living, hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook toffe activiteiten van Ariadne at Home in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje

Ook interessant?