vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Tuin & Terras - Dit zijn de mooiste trends voor je buitenplek

Dit zijn de mooiste trends voor je buitenplek

Een buitenruimte is steeds vaker echt extra leefruimte. Met veel meer stijl en mooie meubels. Niet zo gek, want een tuin, balkon of dakterras is de ideale plek om tot rust te komen of juist tijd door te brengen met anderen. Ook zo’n zin om er een droomplek van te maken? Dit zijn de mooiste tuintrends van 2022. 

Trend: Natuurlijk groen

Groen is een echte trend. Denk aan groene planten, heggen, siergrassen en bloemen. Mooi: ook de meubels voor in de tuin zijn er in verschillende groentinten, zoals saliegroen. De kleuren zijn perfect te combineren met grijs, beige en bruin. Daarmee heb je meteen het kleurenpallet van dit jaar te pakken. Hiermee krijg je een heel subtiele en rustige basis.

Trend: Duurzaam

Ook in de tuin is duurzaamheid een echte trend. Meubels voor buiten worden bijvoorbeeld steeds vaker geproduceert met hergebruikt hout of hout dat een keurmerk heeft van duurzaam bosbeheer. Hoe je dit herkent? Kijk of er een keurmerk FSC of PEFC op staat. Daarnaast worden er inmiddels ook meubels en kussen gemaakt van gerecyled plastic: mooi en goed voor het milieu. Ook duurzame materialen, die lang mee gaan, zie je steeds vaker en ook zie je geregeld lampen in de tuin die branden dankzij zonne-energie.

LABEL Vandenberg is zo’n voorbeeld van een duurzaam woonmerk, voor binnen èn buiten. Verschillende aspecten van duurzaamheid komen samen bij hun ontwerpen en de productie. Alle meubelen worden bijvoorbeeld gemaakt in Brabant, in hun eigen fabriek. Hun outdoor-collectie is daarnaast ook nog eens waanzinnig mooi. Hier zie je bijvoorbeeld Hidde. De hangmat-constructie zorgt voor een heerlijk zitcomfort en deze Hidde heeft een makkelijk uitneembaar kussen. Mocht hij toch een keer een regenbuitje meepakken, dan is het kussen binnen afzienbare tijd weer droog, dank zij de speciale outdoor-stof en het schuim dat waterdoorlatend is. De Hidde Outdoor is leverbaar in 7 stofuitvoeringen en de kleur van het onderstel is black-grey. Het frame is behandeld met een speciale outdoor coating. Hierdoor kan de Hidde goed tegen het Hollandse wisselvallige weer. Mooi he?

Trend: Boho

Ken je die fijne Bohostijl? Het zorgt meteen voor vakantievibes. Je creëert zo’n stijl met kleurrijke natuurlijke materialen. Rotan meubels bijvoorbeeld, sierkussens met patchwork, kleurrijke vloerkleden en een stoffen parasol met franjes. Meubels gemaakt van rope vormen het ideale decor voor deze stijl. Het is speciaal ontwikkeld voor buiten, brengt wat luxe aan het geheel en zit heerlijk. Dit soort meubels komen eigenlijk in verschillende soorten stijlen, zoals een boho of juist moderne tuin, heel goed tot hun recht. Ook superleuk om te doen: een tuinposter. Maar dan wel eentje met stijl. Bij Annet Weenink Design vind je echt heel mooie exemplaren die ook goed passen bij de Boho-stijl.

Trend: Binnen en buiten worden één

De buitenplek is steeds meer verbonden met binnen. Dat kan op verschillende manieren. Door je woonstijl ook toe te passen in je buitenruimte. Met meubels en accessoires die je binnen ook zou zetten. De inrichting van je buitenplek kan je momenteel echt net zo mooi inrichten als binnen. Kijk maar, dit is een bank van Bubalou, voor in de tuin. Maar het oogt net alsof je een luxe sofa voor binnen buiten hebt gezet.

 

Je kunt het binnen-buiteneffect ook gebruiken door doorlopende tegels te gebruiken en drempels te vermijden. Maar ook met zo’n mooie en fijne veranda of overkapping, zoals je hier ziet van Jan de Boer Tuinhuizen. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. En zo’n veranda of een overkapping is ideaal, want zo kun je ook met minder mooi weer toch lekker buiten genieten.  Zet buiten een vuurkorfje neer, een buitenkachel of tafelhaardje voor wat warmte op kille dagen om je avond te verlengen. Met een fijne bank, mooie plaids en gezellige verlichting kleed je de ruimte aan. 

 

Ook interessant?