///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - De toekomst van tuinieren? Smart Gardening!

De toekomst van tuinieren? Smart Gardening!

Stel je even voor: een perfect onderhouden tuin in een handomdraai. Het kan met het slimme systeem van Gardena dat je veel werk uit handen neemt. Met een druk op de knop krijgen de plantjes water en wordt het gras gemaaid. Hoe fijn is dat?

De toekomst van tuinieren begint nu! Bij Smart Gardening worden elektrische apparaten voor in de tuin aangestuurd via een slim systeem dat je bedient met een app. Met de gratis GARDENA smart app kun je altijd en overal via je smartphone of tablet zorgen voor intelligente bewatering en gazonverzorging. Het GARDENA smart system neemt je veel werk uit handen. Zo hoef je zelf niet meer urenlang te maaien of dagelijks de planten water te geven en hou je veel meer vrije tijd over.

Dit slimme systeem houdt de stand bij

Of je nu van een fijne vakantie geniet of tijdelijk ergens anders bent: met dit slimme systeem weet je precies hoe het met je tuin gaat. De status is met één druk op de knop op te vragen en je kunt overal en altijd de bewatering en verzorging van het gazon regelen. Bij thuiskomst tref je een tot in de puntjes verzorgde tuin aan. Ideaal toch?

Het systeem is makkelijk te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Ook het installeren van het smart system is bovendien heel eenvoudig. Koppel de smart gateway aan de router en installeer de GARDENA smart app. In enkele stappen koppel je al je smart producten aan de app en laat je ze helemaal naar wens functioneren.

Automatische je gras maaien

Zo kan een GARDENA robotmaaier volledig automatisch je gras maaien: stel via de app een maaischema in en kies zelf hoe vaak de maaier het gazon onder handen neemt. Zo’n robotmaaier is trouwens heel handig. Het apparaat maait regelmatig zodat er continu een kort stukje gras wordt gemaaid. Het fijne maaiafval valt op het gazon als natuurlijke meststof. Dit bevordert de groei en zorgt voor een gezond gazon. De robotmaaier maait streeploos en werkt fluisterstil. Zo ben je altijd verzekerd van een perfect gemaaid gazon.

Slim bewateringsysteem

Ook een slimme besproeiingscomputer kan volledig automatisch de planten water geven. Via de app stel je een schema in wanneer je wilt dat de planten water krijgen. Zelfs als je op vakantie bent, heb je zo perfecte controle over de bewatering van je tuin. In combinatie met een slimme sensor kan je zelfs ook de bodemvochtigheid nauwkeurig in de gaten houden en de bewatering daarop aanpassen. Dankzij de geïntegreerde thermometer, stuurt de besproeiingscomputer automatisch een vorstwaarschuwing naar de app voordat het te koud wordt. Dan is het tijd om het besproeiingssysteem uit te schakelen en de nodige onderdelen op een vorstvrije plaats te bewaren. Met de Smart Irrigation Control is het zelfs mogelijk om tot zes zones apart te laten bewateren via een individueel bewateringsschema. Handig toch?

Maak elk apparaat smart

Smart Gardening kan trouwens met elk elektrisch apparaat. Steek de stekker van het apparaat in de GARDENA smart Power Adapter en schakel hem in en uit via de app. Ideaal voor gebruik in combinatie met pompen of tuinverlichting. De Power Adapter is geschikt voor buitengebruik en kan ook handmatig bediend worden.

In dit filmpje zie je hoe het werkt:

Ook interessant?