1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Wooninspiratie - Slimme contactdoos voor sneller laden

Slimme contactdoos voor sneller laden

Heb je verbouwplannen? Mogen we je dan een slimme producttip geven? JUNG introduceert contactdozen waarmee je je telefoon of tablet snel kan opladen zònder dat een lader deze in beslag neemt.

Een telefoon of een tablet lekker snel voorzien van nieuwe energie zonder dat je een extra lader moet aansluiten: het kan met de contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluitingen van JUNG. Deze nieuwe contactdozen bieden oplaadmogelijkheid voor verschillende apparaten en hebben bewezen geïntegreerde verhoogde aanrakingsveiligheid (veilig voor kinderen). Het bedrijf introduceert twee varianten.

Meer snelheid met Quick Charge

De ene variant valt op door het bijzonder hoge laadvermogen: JUNG Quick Charge laadt mobiele apparaten met tot 18 watt weer op. De gewone stekker voorziet als gebruikelijk in reguliere netstroom, terwijl een elektronisch apparaat tegelijkertijd snel opgeladen wordt: met een laadvermogen van 18 watt. Een iPhone 11 is bijvoorbeeld binnen slechts 105 minuten al voor honderd procent opgeladen. Ideaal voor plekken als je even snel je telefoon of tablet wil opladen, zoals op kantoor of het vliegveld, bij de kapper of gewoon thuis.

Nog wat technische specificaties: de variant met JUNG Quick Charge heeft een Single-USB-A- of USB-C-aansluiting en heeft een laadvermogen van 18 W. Afhankelijk van het aangesloten mobiele apparaat wordt het spanningsniveau met JUNG Quick Charge tot 9 V verhoogd. Op de site van JUNG lees je welke standaarden hiervoor worden ondersteund.

Handige 3-in-1-oplossing

JUNG ontwierp naast de variant met één USB-poort ook een contactdoos met beschermingscontact met twee types USB-aansluitingen (Type A en Type C). Dat is inclusief de geïntegreerde verhoogde aanrakingsveiligheid. Als er meerdere verbruikers zijn aangesloten, wordt het vermogen van 15 watt verdeeld over de twee poorten. De gewone netvoeding blijft in dit geval volledig behouden. Zo kun je op hetzelfde moment dus drie apparaten aansluiten en opladen. De ideale compacte 3-in-1-oplossing.

Veiligheid staat daarbij hoog in het vaandel: een mechanisme schakelt de USB-aansluitingen uit zodra de aangesloten verbruikers meer dan 3,2 A laadstroom afnemen. De stroomsterkte blijft altijd gelijkmatig en constant. Ongeacht het fabricaat of de fabrikant: elke smartphone en elke tablet wordt met deze contactdozen weer veilig opgeladen.

Vlak, puristisch design

De centraalplaat van de contactdoos met USB steekt niet boven het afdekraam uit. Daardoor heeft de JUNG-contactdoos met beschermingscontact en USB een uniforme uitstraling met een vlak design. Technische tip: door de inbouwdiepte van 48 mm is installatie in een diepe inbouwdoos (minimaal 50 mm) noodzakelijk.

Voor meer informatie kan je terecht op de site van JUNG. Oplossingen van dit bedrijf vormen de vaardige brug tussen toekomst zekere gebouwbeheertechniek en esthetisch design ‘Made in Germany’.

JUNG is deelnemer van de allereerste online editie van de vt wonen&design beurs (van 1 t/m 31 oktober 2020). Ben jij er ook bij?

Ook interessant?