///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Slimme bediening voor een slim huis

Slimme bediening voor een slim huis

Als je een huis gaat bouwen, kopen of renoveren en je wilt een smart home systeem integreren dan hebben we een handige tip voor je.

De tijd om je verlichting, elektriciteit, alarm en zonwering met de hand te bedienen is voorbij. Bij Gira vind je namelijk hoogwaardige schakelaarprogramma’s en allerlei slimme oplossingen met smart home systemen voor een intelligente woning. Het inventieve technische gedeelte zit keurig verstopt achter de wand en is niet zichtbaar, maar is wel bepalend hoe jouw slimme systemen in huis worden bediend.

Systeem voor een slim huis

Dat zit namelijk zo. De basis voor de smart home systemen van Gira wordt gevormd door een KNX-systeem. Dit systeem wordt bij nieuwbouw of renovatie naast de normale elektriciteitsleidingen in het hele huis gelegd. Via deze kabel worden de verschillende elementen van de techniek in huis met elkaar verbonden. Bij het systemen passen verschillende sensoren, melders en displays die de centrale aansturing van alle apparaten mogelijk maken. De bedieningspanelen en de schakelaar die je in huis ziet, kunnen door hun kleur of het design een echt statement maken.

Op de tast

Gira maakt het je ook nog eens makkelijk: met de nieuwe tastsensor wordt het besturen van jouw  smart home systeem mogelijk. Bij de nieuwe Gira tastsensor 4 staat een intuïtieve bediening voorop en het komt met een hoogwaardig, modern design en het gebruik van natuurlijke materialen.

Deze tastsensor is verkrijgbaar met een tot vier touch-schakelaars. De led voor de statusweergave beschikt over acht kleurinstellingen en kan van individuele opschriften worden voorzien. Je kunt de tastsensor met je telefoon, tablet en met de hand bedienen. De sensor is verkrijgbaar in glas zwart, glas wit, aluminium, aluminium zwart en edelstaal. Later dit jaar worden ook de gelakte varianten zuiver wit glanzend, zwart mat, grijs mat, zuiver wit mat en antraciet toegevoegd, net als een gecoate uitvoering in brons.

Dit product is onderdeel van een compleet smart home systeem en perfect voor een renovatie, grote verbouwing of een nieuwbouwwoning.

Ook interessant?