vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Vijf slimme innovaties voor een smart home

Vijf slimme innovaties voor een smart home

Met deze vijf handige apparaten maak je in een handomdraai je huis slimmer, veiliger en comfortabeler. Moeilijk en duur? Welnee. Een kind kan de was doen en anders helpt déze smarthome adviseur je graag.

Langer thuiswonen, meer comfort en makkelijke bediening, extra veiligheid, energie besparen. Met domotica, slimme innovaties voor thuis, kan het allemaal. Maar wat past het best bij jou? METDOMOTICA is een objectieve smarthome adviseur en weet als geen ander wat het beste systeem is voor jouw situatie en woning. Het bedrijf vergelijkt namelijk alle beschikbare smarthome oplossingen die er in Nederland zijn. Hier tippen ze je alvast vijf handige en slimme producten voor thuis.

1 Slimme buitencamera

Door zijn geïntegreerde bewegingsmelder en buitenlamp houdt de camera van NETATMO inbrekers op afstand. Zo kan je zien wie het pad oploopt en gaat ’s avonds automatisch het buitenlicht aan. De sirene zorgt ervoor dat ongenode gasten afgeschrikt worden met een luid alarm. Handig: de camera ziet bovendien het verschil tussen mensen, voertuigen en dieren waardoor je niet telkens valse meldingen ontvangt.

2 Slim deurslot

Geen zin om van de bank op te staan? Of even niet thuis? Sleutel verloren? Even de oppas binnenlaten? Geen probleem. Met het nieuwe CES Easy slot kan je in al die situaties heel simpel iemand op afstand binnen laten. Het slot is toepasbaar op elke deur en maakt je toegang dus slim. Het grote voordeel is bovendien dat je nog steeds je eigen sleutel kan gebruiken terwijl je bijvoorbeeld ook met de app, een codebedienpaneel of afstandsbediening jezelf en anderen toegang kan verschaffen. Door het gebruik van hoogwaardige materialen blijft je voordeur superveilig. Het slot is leverbaar in zilver, zwart of wit.

In deze video zie je precies waarom dit slot zo handig is:

 

 

3 Slimme wandschakelaars

Slimme schakelaars maken het leven makkelijker. Zo’n schakelaar kan bijvoorbeeld naast verlichting ook de zonwering, elektrische gordijnen, de muziek of het alarm bedienen. Met één druk op de knop een vooraf ingestelde lichtsfeer activeren, terwijl tegelijkertijd de muziek aangaat? Of vanuit je bed het hele huis afsluiten terwijl het alarm wordt geactiveerd? Met een slimme schakelaar is dit een fluitje van een cent. Ook fijn als je liever geen lelijke thermostaat meer in het zicht wilt hebben. Dan kan je namelijk gewoon voor een schakelaar die voorzien is van een temperatuursensor. Hoeveel slimmer wil je het hebben?

4 Slimme sensoren

We erken steeds vaker en meer vanuit huis. Frisse lucht en een goede luchtvochtigheid zijn naast goede wifi en een werkplek dan essentieel om je langere tijd goed te concentreren. De slimme sensoren van NETATMO helpen hierbij. Zij meten hoe gezond jouw binnenklimaat is en geven een waarschuwing door middel van oranje of rood licht als de drempelwaardes worden overschreden. Zo kan je – voordat het kwaad al is geschied – een raam openzetten of de ventilatie een standje hoger zetten. 

5 Eén app voor alles

Als je de verschillende technieken in je huis (licht, veiligheid, klimaat, beeld & geluid) slim maakt, loop je de kans dat je opeens om komt in de apps. Voor elke toepassing is namelijk wel een app beschikbaar. In zo’n geval is het handig om op zoek te gaan naar een zogenaamde geïntegreerde oplossing: één app voor alles. Daarin zijn er heel veel mogelijkheden. Om je een idee te geven: prijzen voor een smarthome systeem waarbij de verlichting, temperatuur, zonwering en slimme wandschakelaars zijn meegenomen beginnen bij zo’n 1.500 euro. (Gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 slaapkamers). 

 

Ook interessant?