///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - Video: zo handig is een smart home dus

Video: zo handig is een smart home dus

Stel je even voor: je staat ‘s ochtend op en met één druk op de knop gaan de gordijnen op de ochtendstand, de vloer voelt al heerlijk warm aan je voeten én de radio staat al op je favoriete zender en volume. Dat is toch lekker wakker worden!

De ingrediënten voor dit fijne plaatje? We hebben het hier over een smart home, hierbij werken alle onderdelen naadloos samen. De verlichting die je met een app kan bedienen, raamdecoratie die je met een knop open of dicht doet en vloerverwarming die je instelt op de tijd dat je thuis bent. 

Het bedrijf Woninginrichting-Aanhuis.nl weet alles van het slimmer maken van je woning. Zij hebben Slimmer Wonen compleet omarmt. In deze handige video legt een van hun adviseurs uit welke mogelijkheden er zijn voor je interieur. (Klik op het beeld om de video te openen)

Slimmer wonen

Bij het bedrijf vind je verschillende mooie producten voor slim wonen. Zo is er bijvoorbeeld het Slimmer Raampakket, met daarin alle opties om je raamdecoratie en gordijnen elektrisch aan te sturen. En dan bedoelen ze ook echt alle manieren: met spraak (met behulp van Google Home), door het instellen van commando’s (‘Hey Google, welterusten’) of scenes (zoals om zeven uur ’s ochtends de gordijnen openen), met een afstandsbediening of app. Het pakket bevat ook een koppeling met een weer-app. Als het zonnig wordt, gaan de gordijnen dicht, zo blijft het lekker koel. In de winter is er juist de mogelijkheid om te sluiten, zodat het binnen behaaglijk blijft.

Je kan het pakket trouwens ook uitbreiden met slimme verlichting om je smart home compleet te maken en verlichting toevoegen in je scenario’s. Zo bedien je al je verlichting met één knop of ook met spraak. En stel ze in op diverse scènes. Met slimme ledlampen heb je keuze in alle kleuren. Dus wil jij een romantisch avondje? Geef Google dan het commando ‘romantisch’ en je verlichting dimt. De raamdecoratie gaat vervolgens dicht én als je het helemaal compleet wilt hebben, speel je gelijk liedjes van Adele af op je Sonos. 

Een ander pluspunt: ben je niet thuis, dan zorgt het systeem ervoor dat het lijkt alsof je huis wel bewoond is. Zeker met de koppeling met je raamdecoratie lijkt het net of je thuis bent. De lampen gaan gewoon aan en uit op de tijden van je normale leefpatroon. 

Goed om te weten: bij Smart home kan je trouwens ook je schakelaars blijven gebruiken. En ook in een ouderwets huis is het mogelijk om smart home toe te passen.

Slim advies

Wil je meer weten? Kom langs: een adviseur kijkt graag samen met jou wat je thuis kan bereiken met slimmer wonen. Zij kunnen je in de winkel of online persoonlijk van advies voorzien. Wist je trouwens dat ze ook een Wifi pakket aanbieden zodat je overal het bereik hebt wat voor een smart home nodig is? Van achter in je tuin tot op zolder. Om te checken of het bereik in jouw huis misschien wel goed genoeg is, starten ze natuurlijk eerst met een scan om het bereik in kaart te brengen. Indien nodig helpen ze met de installatie van meerdere Wifi-access points.

Ook interessant?