vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Beter binnenklimaat met dit smarthome systeem

Beter binnenklimaat met dit smarthome systeem

De kwaliteit van de lucht in huis heeft invloed op je gezondheid en welzijn. Dit nieuwe smarthome-systeem zorgt zelf voor natuurlijke ventilatie en een beter en gezonder klimaat binnenshuis. Ideaal toch, dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer, de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis?

Zo’n negentig procent van onze tijd brengen we binnenshuis door. Een gemiddelde volwassene ademt elke dag zo’n 15.000 liter lucht in. Een goed binnenklimaat is daarom essentieel voor je gezondheid. Het is belangrijk om frisse lucht binnen te laten en voldoende te ventileren en luchten. VELUX ACTIVE with NETATMO is het eerste smarthome-systeem dat je hierbij helpt. De luchtkwaliteit in huis wordt gereguleerd met hightech sensoren en weer-apps. Dakramen, raamdecoratie en rolluiken zijn door de connectie met de Apple® HomeKit™ en Google Assistent via spraakopdrachten te bedienen.

Systeem voor een slim huis

Het systeem kan zelfstandig denken en handelen. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis. Het smarthome-systeem is zo geprogrammeerd dat dakramen automatisch opengaan om het huis te ventileren als dit nodig is. Op basis van het klimaat in huis, of als er hoge temperaturen worden voorspeld, sluiten buitenzonweringen en dakramen zich overdag. Zo voorkomen ze dat de kamer opwarmt. ’s Avonds gaat de buitenzonwering omhoog en worden verschillende ramen beneden en op zolder tegen elkaar opengezet zonder het gebruik van airconditioning, wat energiekosten bespaart. Zo kunnen bewoners bij aangename temperaturen van de zomer genieten en profiteren van een gezond binnenklimaat. Regent het? Geen probleem: de regensensor in het VELUX INTEGRA® dakraam bepaalt óf het raam geopend kan worden. Verlaat je het huis? Dan kun je met één druk op de vergrendelknop alle ramen in één keer sluiten. Wel zo veilig.

Vanuit je luie stoel

Deze starthome-oplossing werkt met een bedieningsapp voor iOS en Android. Dankzij deze apps kun je jouw dakramen, raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken monitoren en bedienen met een paar tikken op je smartphone. De koppeling met Apple HomeKit en Googel Assistent stelt je in staat om thuis of op afstand het binnenklimaat te beheren met je telefoon.

‘Hé Siri, open mijn dakraam’

Het slimme systeem kun je ook aanpassen aan persoonlijke dagelijkse routines. Het systeem kan bijvoorbeeld op specifieke tijden zijn werk doen, bijvoorbeeld als er extra frisse lucht nodig is tijdens het slapen of als iemand thuiswerkt. Met een eenvoudige ‘Hé Siri, open mijn raam’ geef je zelf opdrachten om na het koken de luchtvochtigheid in de keuken te verminderen. Handig!

Kind kan de was doen

Het systeem is zo ontworpen dat bewoners het eenvoudig zelf kunnen installeren. Wie een VELUX ACTIVE starterkit heeft, kan dit direct aansluiten op een elektrisch VELUX INTEGRA® product op netstroom of op zonne-energie. Met een Google Home, Apple HomeKit of Apple product geniet je onmiddellijk van alle functionaliteiten.

Prijswinnend systeem

VELUX ACTIVE with NETATMO kwam tot stand in nauwe samenwerking met dit Franse techbedrijf. Het is het eerste smarthome systeem voor dakramen dat je kunt koppelen aan Google Home en Apple HomeKit. Het voegt een gezondheidsdimensie toe aan een smarthome-markt die tot nu toe vooral gericht was op comfort en gemak. Het systeem viel al in de prijzen en ontving twee prestigieuze CES Awards tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, in de categorieën ‘Smart home en Eco-ontwerp’ en ‘Duurzame Technologieën’.

Kijk voor meer informatie op velux.nl/active of maak een spraak via de button hieronder:

Ook interessant?