vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 5 slimme producten voor een slim huis (mét handige video)

5 slimme producten voor een slim huis (mét handige video)

Stel je even voor: je staat ‘s ochtends op en met één druk op de knop gaan de gordijnen op de ochtendstand, de vloer voelt al heerlijk warm aan je voeten én de radio staat al op je favoriete zender en volume. Dat is toch lekker wakker worden. Wil jij ook al dat gemak in je eigen smart home? We zetten de fijnste slimme producten voor in huis op een rij.

  1. De slimme contactdoos

Heb je verbouwplannen? Mogen we je dan een slimme producttip geven? JUNG introduceert contactdozen waarmee je je telefoon of tablet snel kan opladen zònder dat een lader deze in beslag neemt. Een telefoon of een tablet lekker snel voorzien van nieuwe energie zonder dat je een extra lader moet aansluiten: het kan met de contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluitingen van JUNG. Deze nieuwe contactdozen bieden oplaadmogelijkheid voor verschillende apparaten en hebben bewezen geïntegreerde verhoogde aanrakingsveiligheid (veilig voor kinderen).

2. De Google Nest Hub

De apparaten voor ons huis worden steeds slimmer en daarmee halen we een hoop gemak in huis. Zo regelen we muziek, verwarming en verlichting op afstand en stemmen het af op onze dagelijkse routines. Met Google Nest Hub haal je zo’n slimme hulp in huis en handsfree bovendien, want je kunt hem bedienen met je stem. Begin de dag met een overzicht van de afspraken in je agenda, vraag om een weersverwachting, bekijk alvast de route die je vandaag moet rijden en check of er file staat. De Google Nest Hub kun je verbinden met de verschillende apparaten in je huis. Eenmaal verbonden, kun je de apparaten op afstand bekijken en bedienen. Vergeten het licht in de keuken uit te doen, als je al in bed ligt? Controleer welke lichten waar nog branden en zet ze uit. Zo regel je ook verwarming, audio en beveiliging. Op het scherm zie je de apparaten in de verschillende ruimtes in je huis in één oogopslag. Stem ze af op jouw wensen en gewoontes. De Google Nest Hub kost 89,99 euro. Kijk voor meer informatie in de Google Store.

3. Hé Siri, open mijn dakraam

VELUX ACTIVE with NETATMO kwam tot stand in nauwe samenwerking met dit Franse techbedrijf. Het is het eerste smarthome systeem voor dakramen dat je kunt koppelen aan Google Home en Apple HomeKit. Het voegt een gezondheidsdimensie toe aan een smarthome-markt die tot nu toe vooral gericht was op comfort en gemak. Het systeem viel al in de prijzen en ontving twee prestigieuze CES Awards tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, in de categorieën ‘Smart home en Eco-ontwerp’ en ‘Duurzame Technologieën’. Kijk voor meer informatie op velux.nl/active

4. Lampen aan

Als je een huis gaat bouwen, kopen of renoveren en je wilt een smart home systeem integreren dan hebben we een handige tip voor je. De tijd om je verlichting, elektriciteit, alarm en zonwering met de hand te bedienen is voorbij. Bij Gira vind je namelijk hoogwaardige schakelaarprogramma’s en allerlei slimme oplossingen met smart home systemen voor een intelligente woning. Het inventieve technische gedeelte zit keurig verstopt achter de wand en is niet zichtbaar, maar is wel bepalend hoe jouw slimme systemen in huis worden bediend. De basis voor de smart home systemen van Gira wordt gevormd door een KNX-systeem. Dit systeem wordt bij nieuwbouw of renovatie naast de normale elektriciteitsleidingen in het hele huis gelegd. Via deze kabel worden de verschillende elementen van de techniek in huis met elkaar verbonden. Bij het systemen passen verschillende sensoren, melders en displays die de centrale aansturing van alle apparaten mogelijk maken. De bedieningspanelen en de schakelaar die je in huis ziet, kunnen door hun kleur of het design een echt statement maken.

5. De ‘paniek-functie’

Het digitalSTROM systeem is het meest onderscheiden Smart Home systeem op het gebied van gebruiksgemak, innovatie, diensten en uitbreidbaarheid. Je Smart Home is eenvoudig uit te breiden nu of in de toekomst. Zonder hak of breekwerk, omdat het werkt over de electriciteitsbedrading van je huis met behulp van speciale digitale kroonsteentjes. De bediening is super eenvoudig met je schakelaars, smartphone of tablet en eventuele aanpassingen kun je zelf eenvoudig doen via de app., zonder daar iedere keer een installateur voor in te hoeven schakelen. Van alles is mogelijk. Indien gewenst kan er zelf een paniekfunctie toegepast worden wanneer je de rookmelders koppelt in je Smart Home. Als er een rookmelder afgaat gaan automatisch alle lampen branden zodat je snel de woning kunt verlaten, gaan eventuele gekoppelde rolluiken of gordijnen automatisch en krijg je een direct melding op je smartphone. Alle informatie bekijk je op: wooniot.nl/digitalstrom

Video: zo handig is een smart home dus:

Het bedrijf Woninginrichting-Aanhuis.nl weet alles van het slimmer maken van je woning. Zij hebben Slimmer Wonen compleet omarmt. In deze handige video legt een van hun adviseurs uit welke mogelijkheden er zijn voor je interieur. (Klik op het beeld om de video te openen).

Wat kies jij voor je smart home?

Ook interessant?