1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Wooninspiratie - Slim sieraad in de keuken

Slim sieraad in de keuken

Verhuis- of verbouwplannen? Deze Quooker-kraan verdient een plekje bovenaan je wishlist. De kraan kan alles, is super stijlvol én wordt door het gebruik steeds mooier. Een pareltje op je aanrecht!

We hebben het over de Fusion en de Classic Fusion Quooker-kranen in messing patina. Volgens het bedrijf laten de kranen zicht het beste omschrijven als een goede fles wijn. ‘Of een tas van het beste leer. Geef hem de tijd om te rijpen en hij wordt mooier, steeds mooier. En alsmaar meer van jou.’

Sieraad in de keuken

Dat zit zo. Patina is een laag die op het messing ontstaat door oxidatie. Deze verandert langzaam van kleur en wordt plaatselijk lichter of juist donkerder bruin. Ook het aanraken van het materiaal heeft invloed. Als jouw vingertoppen de kraan vastpakken, verkleurt het oppervlak. Door dit natuurlijke proces wordt de kraan veel meer dan die praktische keukenhulp: een persoonlijk sieraad op het aanrecht. 

Zo mooi ziet die nieuwe finish eruit:

Simpel schoonmaken

Tip voor het onderhoud: gebruik alleen warm water en een schoonmaakdoekje om de (Classic) Fusion messing patina of zeeppomp schoon te maken, geen schoonmaakmiddelen. Wil je je kraan extra bescherming geven? Smeer hem eens per 3 tot 6 maanden in met een laagje bijenwas. 

De kraan die alles kan

Net als alle andere Quooker-kranen geeft ook de (Classic) Fusion messing patina direct koud, warm en 100°C kokend water en bespaar je veel tijd, energie en ruimte in de keuken. Wil je ook koel bruisend en gefilterd water uit je Quooker halen? Combineer je Quooker-systeem dan met de CUBE. Deze voorziet je van koel bruisend en gefilterd water. Zo haal je alles uit je Quooker!

Familiebedrijf met liefde voor kranen

Wist je trouwens dat Quooker een echt familiebedrijf is, gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap? De trots op Henri Peteri, vader van Quooker-directeuren Walter en Niels Peteri en uitvinder van de kokendwaterkraan (in 1970!), is er nog altijd voelbaar. In hun lichte en duurzame bedrijfscomplex in Ridderkerk werken dagelijks honderden mensen met veel passie aan een gezamenlijke ambitie: zoveel mogelijk particuliere keukens op een slimme en verantwoorde manier van kokend water voorzien. Samen denken ze na over nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nóg zuiniger, nóg makkelijker in gebruik en nóg mooier te maken. 

Ook interessant?