///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Slaapkamer makeover: stap voor stap

Slaapkamer makeover: stap voor stap

Is jouw slaapkamer toe aan een opfrisbeurt? Of misschien wordt het zelfs de hoogste tijd dat de slaapkamer een grondige metamorfose ondergaat? Met deze tips gaat het je vast lukken. Slaap lekker alvast!

Advies van een styliste

Heeft de kamer slechts een opfrisser nodig, dan volsta je door de basis aan te pakken. Zorg ervoor dat het plafond, de plinten en de kozijnen een nieuwe laag verf krijgen. Leg eventueel een nieuwe vloer en kies een mooi behang of een rustgevende verfkleur uit. Weet je niet waar je moet beginnen of wat je moet kiezen? Schakel dan eens de hulp in van een échte styliste. Een simpele metamorfose lijkt zo gedaan maar ongemerkt kunnen de kosten (en de tijdsinspanning) van deze make-over flink oplopen. Stel van tevoren vast hoeveel geld je wilt uitgeven aan de slaapkamer en neem de tijd.

Opbergruimte

De slaapkamer moet er niet alleen mooi uitzien maar is vaak ook een plek waar je jouw kleding opruimt. Een grote, losse kledingkast kan jouw slaapkamer kleiner laten lijken. Ga na: hoe ziet jouw perfecte kast eruit? Een wandgrote, plafondhoge inbouwkast levert niet alleen een zee aan bergruimte op, maar heeft ook een rustig en ruimtelijk effect. Neem eens contact op met een woonprofessional die zo’n kast helemaal naar jouw zin op maat kan maken.

Een andere mogelijkheid is een inloopkast. Heb jij geen extra kamer? Een grote slaapkamer voldoet ook. Zet het bed in het midden van de ruimte en creëer achter het hoofdeinde een muurtje met aan een kant een doorgang. Achter deze roomdivider maak je de inloopkast met een leggedeelte, roedes en een deel voor al je schoenen.

Net een luxe hotel

Misschien heb je het weleens gezien in een luxe hotel: een bad in de slaapkamer. Om dit te bereiken, wacht je wel een fikse verbouwing, want de aan- en afvoer van warm en koud water moet worden aangelegd op een ongebruikelijke plek. De meeste kosten zullen dan ook zitten in de vakman die het leidingwerk plaatst. Ga zorgvuldig op zoek naar een goede aannemer en check ook het artikel Stap voor stap verbouwen.

Verlichting in de slaapkamer

Goed licht in de slaapkamer is misschien gek genoeg wel essentieel. Vraag eens een lichtexpert om met je mee te denken. Dat is écht de moeite waard. In een bestaande slaapkamer, maar zeker ook als je een nieuwe slaapkamer gaat maken en inrichten is het slim vooraf een verlichtingsplan te (laten) maken.

Het lekkerste bed

Het allerbelangrijkste in een slaapkamer is natuurlijk het bed. Laat je daarom goed adviseren wat past bij jou en bij jouw woonwensen. Kies voor kwalitatief beddengoed, dat oogt direct aangekleed.

Ook interessant?