vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Slaapkamer - Dit zijn de slaapkamertrends van 2022

Dit zijn de slaapkamertrends van 2022

De slaapkamer is soms nog het ondergeschoven kindje van het interieur. Zonde! Want slapen in stijl komt je nachtrust ten goede. Laat je inspireren door deze trends en maak er een droomslaapkamer van!

In 2022 zijn er verschillende trends voor de slaapkamer. En mooi dat ze zijn… Zo is minimalisme een echte trend dit jaar. En ook een natuurlijke inrichting zie je veel momenteel. Denk aan natuurlijke kleuren en pastellen bijvoorbeeld.  

Minimalistische inrichting, maximaal resultaat

Dit jaar zie je minimalisme terug in de inrichting van slaapkamers. En net zoals het bij de rest van het interieur het geval is, blijft dit voorlopig nog wel even. Wat minimalisme nu precies inhoudt? Je bereikt minimalisme door weinig spullen in een slaapkamer te gebruiken. Ga voor slimme opberglossingen. Veel slaapkamermeubels worden momenteel ontworpen met opbergruimte of om spullen uit het zicht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een hoger bed met opslagmogelijkheid eronder bijvoorbeeld of een hoofdeinde waar kastjes in geïntegreerd zijn. 

Ken je bijvoorbeeld de mooie producten van NAHKA al? De vintage gym-mat, met zijn kenmerkende details, kwaliteit en minimalistische ontwerp zijn een grote inspiratiebron voor hun leren kussens. De kussens zijn op verschillende manieren inzetbaar in huis. Wij vinden het kussen wel erg mooi en praktisch als hoofdbord bij je bed, wat jij?

Kleurenschema

Naast weinig spullen en slim opbergen bereik je minimalisme ook door een eenkleurig schema aan te houden. Met dit laatste bedoelen we een kleurschema van verschillende tinten van dezelfde kleur. Zeg maar ton-sur-ton. Dus een slaapkamer in verschillende tinten groen, blauwgrijs of roze. Daarmee creëer je rust zonder dat het saai wordt, integendeel. Je blijft weg van een saaie slaapkamer door het combineren van materialen, structuren en tinten.

Natuurlijke tinten

Als je het hebt over kleur, voeren zachte, natuurlijke tinten dit jaar de boventoon, zoals grijsgroen en aardetinten. Daarnaast zijn ook warme neutrale tinten in opkomst, net als tinten van roze, zoals aubergine en koraal. Steeds meer verven worden duurzaam geproduceerd en zijn daardoor natuurlijke tinten. Ze passen perfect in de slaapkamer! En vlak trouwens de pasteltinten niet uit. Een fijne, frisse tegenhanger bij naturellen en perfect te combineren. 

Bed als centrepiece

Het belangrijkste meubel van de slaapkamer is zonder twijfel het bed. Van een echt goed bed heb je heel lang plezier. Het maakt je nachtrust beter en brengt kwaliteit aan in de ruimte. Ook als je het hebt over beddentrends kunnen we er een paar noemen. Zo zie je steeds vaker weer een hemelbed als centerpiece. Wij zijn enthousiast over deze trend, want zo’n bed kun je helemaal stylen naar jouw woonstijl. Ga je voor linnen in een meer neutrale, natuurlijke slaapkamer of voor kant, voor een romantischer geheel?

Duurzaam beddengoed

Duurzaam beddengoed, gemaakt van milieuvriendelijkere materialen en voor de lange termijn, is ook een echte trend anno 2022. Kwalitatieve stoffen die zacht zijn voor je huis en beter zijn voor mens en milieu. Zeg nou zelf, daar wil je toch onder slapen? Er zijn veel merken die waanzinnig mooi en duurzaam beddengoed verkopen.  

Ken je bijvoorbeeld Hemplin al? Het is een nieuw Nederlands merk met beddengoed van hennep. Uit liefde voor textiel en bewust van de noodzaak van duurzame initiatieven is Hemplin ontstaan. Hennep is namelijk de meest duurzame natuurlijke vezel voor textiel. Behalve dat het heel goed is voor de aarde, is beddengoed van hennep ook nog eens heel comfortabel aan je huid. Handgemaakt in een atelier in Friesland.

En nog zo’n mooi beddengoedmerk is Coco & Cici. Hun beddengoed is gemaakt van tencel, een van de milieuvriendelijkste stoffen die er is, en wordt duurzaam geproduceerd. Door de sophisticated uitstraling en zijdezachte look & feel lijkt het alsof je eigen slaapkamer is omgetoverd tot een superstijlvol hotel. De collectie bestaat uit All Season dekbedden (lente-herfst en zomerdekbedden) en bedlinnen in zes prachtige aardse kleuren: wit, offwhite, groengrijs, grijsblauw, terra roze en taupe. Sinds kort is er ook een Eco Bamboe collectie, in de kleuren okergeel, olijfgroen en wit. Bamboe heeft veel dezelfde voordelen als tencel, maar is wat voordeliger. 

Oh, en no worries over hoe je je bed het meest perfect opmaakt. Je beddengoed mag lekker losjes over je bed worden gedrapeerd, alsof het altijd al zo lag. Scheelt weer!

Lekker licht

Het is handig om in je slaapkamer verschillende soorten verlichting te hebben. Als je bijvoorbeeld nog wat wilt lezen is een leeslampje handig, maar wil je je opmaken, dan heb je juist feller licht nodig. Als je het hebt over trends in verlichting voor de slaapkamer, dan zie je steeds vaker lampjes op het nachtkastje, heel modern of juist in de stijl van vroeger. Als verlichting bij het nachtkastje zie je ook laaghangende hanglampen. Handig, zo houd je het kastje vrij, en zo stijlvol. Verder zie je ook veel retro wandlampen, hanglampen in botanische en rondere vormen, asymmetrische hanglampen. 

Aan de muur

Vloeiende vormen en afgeronde vormen: nergens komt het mooier tot zijn recht dan in de slaapkamer. En een mooi kunstwerk aan de muur is bij uitstek geschikt om de stijl in een ruimte te accenturen. Inspiratie nodig? Kijk eens bij deze bedrijven, ze maken de mooiste kunstwerken, ook voor in een droomslaapkamer.

Ook interessant?