vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Slaapkamer - Dit wil je: een duurzame droomslaapkamer

Dit wil je: een duurzame droomslaapkamer

Lekker slapen doe je in een slaapkamer die met smaak is ingericht met merken en producten die oog hebben voor mens, milieu en maatschappij. En laat dat nou net ook nog eens heel goed samen gaan. Kijk maar, met deze producten creëer je een duurzame droomslaapkamer.

Slapend de wereld mooier maken

Bedaffair maakt op ambachtelijke wijze duurzame matrassen, bedden en beddengoed van de hoogste kwaliteit voor iedereen die het slapen comfortabeler, natuurlijker en eerlijker wilt maken. Lokaal vakmanschap, traditioneel ambacht, goed slapen en expertise op het gebied van natuurlijke bedden komen bij dit bedrijf samen.

Zo produceert Bedaffair bijvoorbeeld lokaal en ambachtelijk circulaire matrassen van uitsluitend natuurlijke materialen. De collectie bestaat uit pocketvering en natuurlatex matrassen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Door de authentieke ambachtelijke productie, vrij van lijm en plastic, zijn deze matrassen 100% te recyclen. Bij de productie reduceert en hergebruikt het bedrijf hernieuwbare grondstoffen zoals wol, katoen en natuurlatex. Het knipafval van katoen en wol wordt verzameld en verwerkt tot nieuw materiaal dat weer gebruikt wordt in de matrassen. Van het snij-afval van natuurlatex worden vullingen voor hoofdkussens gemaakt. Daarnaast vind je bij Bedaffair ook goed beddengoed, dekbedden en kussens van hennep, een duurzaam materiaal waarvan de toepassingen eindeloos zijn. 

Duurzaam beddengoed

Duurzaam beddengoed, gemaakt van milieuvriendelijkere materialen en voor de lange termijn, is ook een echte trend anno 2022. Er zijn veel merken die waanzinnig mooi en duurzaam beddengoed verkopen. Ken je bijvoorbeeld Hemplin al? Het is een nieuw Nederlands merk met beddengoed van hennep. Uit liefde voor textiel en bewust van de noodzaak van duurzame initiatieven is Hemplin ontstaan. Hennep is namelijk de meest duurzame natuurlijke vezel voor textiel. Behalve dat het heel goed is voor de aarde, is beddengoed van hennep ook nog eens heel comfortabel aan je huid. Handgemaakt in een atelier in Friesland.

Droomcollectie

Bij Coco&Cici vind je heerlijk luxe, duurzaam, en superzachtbeddenged van Tencel™. Het geeft een heerlijk gevoel op je huid en laat je lekker slapen. Deze stof wordt zorgvuldig, gifvrij verbouwd in verantwoord beheerde duurzame bossen. Het kwalitatieve beddengoed oogt superstijlvol. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Wij geven niet alleen jouw slaap, maar ook jouw slaapkamer een dikke upgrade.’

Mooi design& planeet-vriendelijk

Kleintje op komst? Mooi design dat ook planeet-vriendelijk is: dat is Frendly. Kids furniture for interior lovers dat past bij de woonwensen van moderne, jonge ouders. Denk aan een combinatie van de stijlen Japandi en Wabi-sabi: warm, strak, met een knipoog naar imperfectie en vanuit een duurzame gedachte. Frendly maakt meubelstukken die mooi zijn, tijdloos voelen en met aandacht en duurzaam zijn vervaardigd. Met oog voor mens en planeet dus.

Ook interessant?