Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Parket opnieuw uitgevonden, ontdek de nieuwe vloeren van BerryAlloc

Parket opnieuw uitgevonden, ontdek de nieuwe vloeren van BerryAlloc

Kies je voor parket, dan kies je voor een mooie basis. De natuurlijke uitstraling van hout gecombineerd met het gemak door de verschillende lagen waaruit parket is opgebouwd. En de ontwikkelingen staan niet stil. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen geolied of vernist parket? Die keuze hoef je niet langer te maken met de nieuwe collectie van Berry Alloc. Vanaf deze maand verkrijgbaar.

Laagjes

Een parket vloer heeft de uitstraling van een massief houten vloer maar is opgebouwd uit meerdere laagjes hout. De lagen worden in de fabriek samengevoegd tot planken die zwevend gelegd kunnen worden. Er komt dus geen hamer of lijm aan te pas en je kunt het parket meenemen als je gaat verhuizen.

Onderhoud

De bovenste laag van een parketvloer bestaat uit een hoge kwaliteit hout die het aangezicht van je vloer bepaalt. Om deze te beschermen is de toplaag geolied of van vernis voorzien. Waar de olie in het hout trekt en verzadigt zodat het beschermd is tegen vlekken, sluit vernis de bovenste laag af waardoor er niets meer kan binnendringen in het hout. Beide bewerkingen hebben voordelen maar ook nadelen. Zowel een geolied parket als een vernist parket kunnen goed tegen een stootje vanwege de hardheid van het hout. Vernis kan van invloed zijn op de kleur en textuur van het parket en een geoliede vloer moet je vaker behandelen.

Best of both worlds

Dankzij een nieuwe techniek brengt Berry Alloc het beste van beide behandelingen samen in een nieuwe collectie parket. Het gaat om de Ultimtec®-technologie die enerzijds de natuurlijke uitstraling en de subtiele houtstructuur van geolied parket mooi laat uitkomen en anderzijds het onderhoudsgemak, de weerstand en duurzaamheid van vernist parket biedt. Het resultaat zijn planken met een matte en natuurlijke look die bijzonder slijtvast, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. Het vernis bevat bovendien geen schadelijke chemische stoffen en is behalve veilig ook vriendelijk voor het milieu.


Kleur en structuur

De nieuwe collectie parketvloeren bestaat uit twee delen: Les Essentiels en Les Exclusifs. Beide bieden volop keus met 10 kleurtinten en 5 soorten eikenhout. De grootte van de plank varieert van extra breed tot extra lang. Voor elke smaak en elke stijl heeft de collectie een passend parket mét dus die fijne vernislaag waarmee je een duurzame vloer in huis haalt.

Meer weten? Op de site van BerryAlloc vind je meer informatie over de nieuwe collectie parketvloeren en de verkooppunten.

Ook interessant?