vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Zó leuk was de vt wonen&design beurs!

Zó leuk was de vt wonen&design beurs!

Wat was het weer een waanzinnig woonfeestje tijdens de vt wonen&design beurs editie 2022! Vorig jaar oktober pakten we extra feestelijk uit: de vt wonen& design beurs bestaat namelijk maar liefst 30 jaar! En we hadden een nieuwe locatie. Dat betekent dat we er een echt feestje van hebben gemaakt tijdens onze housewarming bij de EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen.

Editie 2023: dinsdag 3 tot en met zondag 8 oktober!

Samen met zo’n 250 woonmerken op interieur en duurzaam wonen gebied.

Zo’n 200 bekende en nieuwe woonmerken toonden er hun nieuwste collecties en producten. Bekende en nieuwe bedrijven die jou de allermooiste nieuwe producten lieten zien en voorzagen van een flinke dosis wooninspiratie. Denk aan de nieuwste trends voor je woonkamer, badkamer of slaapkamer, de mooiste nieuwe innovaties en bijzondere eyecatchers, zoals een getatoeëerde toiletpot en bijzondere afzuigkappen. Veel bezoekers lieten zich tijdens hun wandeling over de beurs lekker inspireren.  Benieuwd welke deelnemers er allemaal op de beursvloer waren? Check deze lijst met alle mooie woonmerken.

Grote rol voor duurzaamheid

Dit jaar speelde duurzaamheid trouwens een belangrijke rol op de vt wonen&design beurs. Om meer aandacht te vragen voor alle klimaatvriendelijke oplossingen die er zijn, hebben de vt wonen&design beurs en The Substitute hiervoor de handen ineen geslagen. Zo was er een duurzame route die je langs 35 prachtige merken en hun duurzame woonoplossingen meenam. Voor het eerst reikten we ook de Duurzaam Wonen Awards uit. Deze prijsuitreiking zet woonproducten in het zonnetje die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Ook konden bezoekers duurzame lezingen volgen en duurzaam interieuradvies vragen.

Inspiratiehuizen van de woonbladen

En ook de wonderschone trendhuizen van vtwonen, Eigen Huis&Interieur, Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl en Ariadne at Home verrasten weer enorm. In de huizen kun je zien welke woontrends er zijn en hoe je die in een interieur toepast. Van vloerkleed tot muurverf en van woonkamer tot toilet: alle huizen zijn tot in details uitgewerkt. Wat je woonstijl ook is, de huizen brengen je op ideeën en voorzien je van ene flinke dosis wooninspiratie.

 

Het antwoord op woonvraag

Wie een woonvraag of een uitdaging in huis had over indeling of aankleding kon net als andere jaren terecht voor een 1 op 1 gesprek met een interieurstylist. Deze experts gaven advies over hoe je eenheid in je interieur kunt creëren in een handomdraai. Op het adviesplein, dat gesponsord werd door Decorette, waren naast interieurstylisten ook architecten en tuinexperts te vinden. En je kon zelfs duurzaam styling- of verbouwadvies boeken. En dat voor een klein prijsje per advies.

Toffe VTWDB Talks

Er waren ook weer heel wat interessante Talks van dé woonexperts te volgen in het Woontheater. Misschien ben jij wel naar een sessie met kleurexpert Marie-Gon geweest? Of luisterde je naar de nieuwe ontwikkelingen op tuingebied door Jurgen Smit. Of volgde jij het vtwonen College met de stylisten van vtwonen? Het was een mooi programma met een gevarieerd aanbod van sprekers.

Waanzinnige woonprijzen: met de stoelendans en woonloterij

We bestaan dus 30 jaar en dat vierden we! Jij maakte kans op waanzinnige woonprijzen. Zo kon je bijvoorbeeld meedoen aan de stoelendans van Vitra. Elke dag maakte je maar liefst drie keer kans op zo’n mooie Vitra-stoel. En: winnaars mochten de stoel direct meer naar huis nemen. Ook was er dagelijks de waanzinnige woonloterij, waarbij bezoekers van de beurs kans maakten op mooie prijzen, zoals onder andere een kunstwerk van Kunstbloc of een bos bloemen van Bloomon.

Kijk, zo leuk was het dus op de beurs!

Wat een feestje was het! Plan je bezoek voor 3 tot en met 8 oktober 2023 alvast in. Zien we je dan!

Ook interessant?