vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Ontmoet vtwonen stylist Liza Wassenaar

Ontmoet vtwonen stylist Liza Wassenaar

Sinds Liza Wassenaar vijf jaar geleden stage liep bij vtwonen is ze er niet meer weggegaan. Ze is namelijk als een vis in het water bij het woonmagazine en doet elke dag wat ze het allerliefste doet: inrichten en stylen. Van het vtwonen huis op de vt wonen&design beurs tot prachtige producties in het blad. Vanaf september is Liza ook op tv te zien, als stylist in het nieuwe seizoen van vtwonen Weer verliefd op je huis (vanaf 20 september ook op tv). Wij kunnen niet wachten, net als Liza zelf, bleek toen we haar spraken voor een interview.

Wat is de reden dat je stylist bent geworden?

Eigenlijk zat dat er van kinds af aan al in. Ik vond laatst een werkstukje van mezelf van toen ik 12 was en daarin schreef ik dat ik later woonkamers wilde inrichten en voor vtwonen wilde werken. Ik bladerde altijd door de woonmagazines van mijn moeder en voor mijn verjaardag wilde ik meestal een nieuwe kamer, een nieuw behang of – toen ik nog kleiner was – een nieuw serviesje. In mijn kleine slaapkamer speelde ik huisje. Misschien komt het omdat ik heel erg dyslectisch ben. Alles met schrijven en tekst vond ik gedoe. Ik was daarentegen altijd aan het tekenen en bezig met vorm en kleuren.

Sinds vijf jaar werk je als stylist bij vtwonen, hoe kijk je daarop terug?

Als een feest. Ik vind mijn werk echt het allerleukste dat er bestaat. Alle jaren vanaf mijn stage heb ik met heel erg veel plezier gedaan. Altijd. Ik ben begonnen met de woonbeurs en van daaruit mocht ik zelf producties gaan maken en heb ik me die wereld steeds meer eigen gemaakt. Als ik denk aan wat ik allemaal al heb gedaan en hoeveel beurzen we al verder zijn. Het voelt niet als werk, omdat ik het zo leuk vind dat ik dit elke dag mag doen.

Vanaf september ben je ook te zien op tv. Wat breng je mee naar het programma?

TV maken is weer heel anders, stylen met een camera erbij. Maar ik vind ook dit weer een feest omdat ik andere mensen blij mag maken. Ik weet wie de mensen zijn, ik ken hun smaken en weet waar ze wonen. Met die drie factoren mag ik aan de slag. Ik weet vaak meteen hoe ik het wil. Ik zie het voor me op het moment dat ik in het huis ben. Dan weet ik wat ik ga doen. Een plan en ideeën die zijn geïnspireerd door de wensen van de bewoners maar met een stukje van mij. Je vindt mijn handschrift in de producten, de kleuren en de vormen. Dat breng ik mee naar het programma.

Waaraan herkennen we jouw handtekening?

Mijn stijl is verfijnd, gedetailleerd en compleet. Ik zorg voor een totale make-over. Er is zonder twijfel een voor en een na. Over elk bloemetje, vaasje, kopje heb ik nagedacht en met veel liefde samengesteld.

Welk advies kun je geven aan stellen die het lastig vinden om twee smaken te combineren?

Sinds afgelopen zomer kun je meedoen met vtwonen college, daarin geef ik een les over moodboards maken. Maak allebei een moodboard en deze twee voeg je samen. Dat is de basis waarop je gaat inrichten en spullen gaat kopen. Dat is je basis voor de keuzes die je samen gaat maken.

Wat mag niet ontbreken in een huis?

Liefde, gezelligheid en persoonlijkheid.

Trend of tijdloos?

Een beetje van beiden.

Wat kunnen we verwachten van een nieuw seizoen Weer verliefd op je huis?

Veel verrassende elementen en design. Ik doe twee make-overs die heel verschillend zijn in kleur en materiaal. Bij de ene make-over staat rust centraal en bij de andere kleur. Ik ga aan de slag met twee heel verschillende smaken en hopelijk bieden beide veel inspiratie voor de kijker.

Het nieuwe seizoen van vtwonen Weer verliefd op je huis gaat zondag 20 september weer van start, om 19.00 uur op SBS6. De eerste aflevering met Liza Wassenaar is te zien op zondag 4 oktober, dan gaat ze aan de slag in de jaren 70 eengezinswoning van Laura en Gert-Jan in het Noord-Hollandse Winkel.
 Meer weten, kijk dan op vtwonen.nl/tv.

Dit artikel word je aangeboden door vtwonen,  hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van vtwonen in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

 

Ook interessant?