vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Nieuwe kleuren. Dit zijn de trends van 2020.

Nieuwe kleuren. Dit zijn de trends van 2020.

Een huis kan niet zonder kleur. Het brengt rust, warmte, speelsheid of contrast. Kleuren vertellen iets over jou maar weerspiegelen ook de tijd waarin we leven. Drie kleurtrends in 2020 volgens de experts.

Trend 1. Tranquil Dawn

De wereld waarin we leven wordt steeds hectischer en digitaler. Dit zorgt ervoor dat we meer en meer behoefte hebben aan bezinning en hartelijkheid. Vanuit die behoefte ontwikkelden de kleurexperts van Flexa de nieuwe tint Tranquil Dawn, geïnspireerd op de rustgevende kleuren van het ochtendgloren. Deze zachte, lichte tint zit tussen groen, grijs en blauw in. De kleur brengt balans in je interieur omdat hij kalmte en helderheid uitstraalt. Prachtig in combinatie met warme zand- en aardetinten. Tranquil Dawn is uitgeroepen tot dé kleur van 2020.

Trend 2. Bruin is het nieuwe zwart

Stylist en concept designer Kim van Rossenberg ziet de comeback van de kleur bruin. In 2020 gaat het allemaal om bewustwording, natuur en rijke materialen.  De kleur bruin past hier goed bij. Bruin is de kleur van de aarde en dierlijke vezels. Het is levendiger dan zwart, met alles te combineren en maakt omringende kleuren mooier. Bruin komt in heel veel variaties, want behalve koffie-, kastanje-, chocolade-, walnoot-, karamel-, hazelnoot- en toffeebruin vallen de zachtere ecru’s, baksteen- en bronsschakeringen hier ook onder. De tinten zijn onderling prachtig te combineren en zorgen voor een warme schaduwwerking.

Trend 3. New reds

Ook zien we in 2020 de opkomst van ‘new reds’, aldus lifestyle-stylist en tassendesigner Janneke Peters. Warme en natuurlijke tinten als terracotta, roest, koraal, oranje, sienna en roodbruin. Best gedurfd en aanwezig maar door deze aardse kleuren te combineren met offwhite en grijstinten zwakken ze iets af en zijn ze in elke woonstijl toe te passen. Voor wie een stapje verder durft te gaan: probeer roodbruin eens met oudroze. Omdat ze uit dezelfde (warme) kleurenfamilie komen, vormen ze samen een wonderschoon stel. De ‘new reds’ matchen ook goed met rotan, riet en hout.

roodtinten

Bron: Ariadne at Home 03-2020 | Beeld 1: Sven Benjamins | Beeld 2: porseleinen servies The Lab Collection van Hester de Wolff

Dit artikel word je aangeboden door Ariadne at Home, for happy living, hier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook toffe activiteiten van Ariadne at Home in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

Ook interessant?