vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Mooi: monumentale stenen in een jasje van nu

Mooi: monumentale stenen in een jasje van nu

Soms komen we van die producten tegen waarvan je denkt: dat dit er nooit eerder was. En ook: wat een goed idee. Dat geldt ook voor de Castle Stones, innovatieve monumentale stenen, geïnspireerd op de landhuizen, kastelen en kerken van toen.

Hoe je de Castle Stones zou kunnen omschrijven? Het is oud gesteente in een nieuwe gedaante. Een nieuw product met een oude ziel, met dank aan goed gekozen materialen. Deze exclusieve, handgemaakte stenen worden op een innovatieve wijze vervaardigd en zijn geïnspireerd door de Renaissance, oude ruïnes en monumentale sferen. 

Maurits Simonette ontwikkelde zijn Castle Stones. Het zijn handgemaakte replica’s van originelen uit historische Vlaamse en Franse landhuizen, kastelen en kerken. De uit innovatieve materialen en gemalen marmer geperste tegels zijn door en door gekleurd. Ze hebben daarom een authentieke structuur die overeenkomt met de rustieke charme van toen. 

Nieuwe stenen met historische uitstraling

De basis van de Castle Stones is dezelfde als die van de grondstof steen, maar wordt op een heel nieuwe manier handmatig vervaardigd. De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking.

De Castle Stones vloeren zijn leverbaar in 10 modellen: Dallen, Dallen Paris, Loft, Bricks, Big Bricks, Oak Bricks, French Bricks, Cobble Stones, Terra Stones en Versailles. Elk van de modellen is er in 11 kleurencombinaties.

De tegels zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Kijk maar eens op de inspiratiepagina waar je lekker veel interieurbeeld vindt.

Vloer met veel voordelen

De Castle Stones hebben een aantal hele fijne voordelen ten opzichte van natuursteen tegels. Ze zijn namelijk extreem licht van gewicht waardoor ze heel geschikt zijn voor toepassing in (oude) appartementen en monumentale panden. Ze zijn ook gemakkelijk te hanteren bij transport, snij- en legwerk. Met de juiste voorbereiding kun je ze ook gebruiken  over een houten vloeren heen of gebruiken als wandbekleding. De tegels zijn veerkrachtig, waardoor ze licht meebewegen met de ondervloer, en dun (tussen de 6 en 8 mm).

Castle Stones zijn heel geschikt voor vochtige ruimtes (prachtig ook in een spa-ruimte of badkamer). Ze zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze heel eenvoudig schoon te houden en te onderhouden. De mooie stenen worden met met de hand gemaakt en gekleurd. Elke vloer is hierdoor uniek. 

Wereldvloer

Inmiddels genieten de producten wereldwijde faam. De tien verschillende modellen worden namelijk over de hele wereld verkocht in exclusieve interieurwinkels en tegelspeciaalzaken en door architecten. De originele Castle Stones zijn maar een klein voorbeeld van de verscheidenheid aan mogelijkheden die er zijn met dit bijzondere materiaal en productieproces.

 

Ook interessant?