vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Kleuren met karakter: vraag een gratis Little Greene pakket aan

Kleuren met karakter: vraag een gratis Little Greene pakket aan

Ken je de o zo mooie en milieuvriendelijke verven van Little Greene al? We vertellen  je graag meer over deze verf die met liefde wordt gemaakt en een interieur meteen voorziet van sfeer en stijl. Plus: jij kunt een gratis Little Greene pakket aanvragen met daarin handige kleurenkaarten.

Little Greene is een echt familiebedrijf en produceert met trots en plezier milieuvriendelijke verven voor binnen en buiten. De verven worden gemaakt in een traditionele verffabriek in het voorgebergte van Snowdonia in Wales. De ingrediënten? Liefde voor het vak, de hoogste kwaliteit ingrediënten, slimme formuleringen en complexe kleurrecepten. De verven zijn milieuvriendelijk en duurzaam.

Handige kleurenkaarten: zo kies je de perfecte kleur

Om het jou makkelijk te maken heeft Little Greene kleurenkaarten ontworpen. Zo kies je zonder moeite de perfecte kleur. De kaarten bevatten flying chips waarmee je de perfecte match vindt bij de bestaande kleuren in je interieur.  Hoe het werkt? Vouw de kaart onder de kleurenchips en vergelijk vervolgens de kleur door de chip tegen de andere kleurelementen in de ruimte, zoals stoffen, tegels of reeds geverfde muren, aan te houden.

Het bedrijf heeft drie kleurenkaarten: Colours of England, Grey en Green. De eerste bestaat uit maar liefst 184 tinten. Er zijn 170 bijzondere kleuren en 14 kleuren die elk in 4 verschillende tinten van licht naar donker zijn opgenomen in de zogenaamde Colour Scales, aan de rechterkant van de kleurenkaart. Deze maken het combineren van tinten binnen één kleurtoon gemakkelijk. Fijn als je meerdere tinten van een kleurtoon in huis wilt gebruiken.

De tweede kleurenkaart, Grey, bestaat uit 28 tinten grijs en omvat vier grijze kleurenvariaties, elk in zeven nuances van intensiteit; van het zachtste (bijna wit) grijs tot aan donkere kleuren met houtskool en bruin-blauw accenten. Prachtig!

De kleurenkaart Green neemt je mee naar de natuur: 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong en elk met een belangrijke plek in het interieurdesign van nu.

Kleuren met karakter

De Little Greene kleurenkaarten bevatten opvallende, gedurfde kleuren, maar ook zachte, kalkachtige tinten. De kleurenkaarten zijn gebaseerd op 300 jaar historisch interieurontwerp en bevatten veel authentieke tinten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw.

Voor nieuwe kleuren werkt Little Greene samen met National Trust. Deze charitatieve instelling draagt zorg voor het behoud van meer dan 500 panden en parken in het Verenigd Koninkrijk, die van historisch belang zijn of een natuurlijke schoonheid bezitten. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijkste historische interieurs in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

De oude archiefkleuren gaan in de Little Greene kleurenkaarten harmonieus samen met tinten van nu. Het resultaat? De kleurenkaarten tonen respect voor historische architectuur, maar passen juist ook perfect bij de interieurstijlen en -eisen van nu.

Leuk om te weten: het bedrijf merkt dat het vaak de oudste kleuren zijn waar mensen zich het prettigst bij voelen! Kleuren zoals French Grey en Celestial Blue uit 1807 behoren bijvoorbeeld tot hun meest geliefde tinten. Deze kleuren zijn nog steeds relevant voor nu.

Little Greene heeft trouwens ook buitengewoon mooie behangdessins. Bij elk behang selecteert het bedrijf verfkleuren die hierbij kunnen worden gecombineerd.

Vraag een gratis Little Greene pakket aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Little Greene kleuren? Dan hebben we leuk nieuws voor je. Je kunt namelijk een gratis goodiebag aanvragen. Daarin zitten onder andere de mooie kleurkaarten. Vraag hier snel en simpel jouw goodiebag aan! 

Nog een laatste tip: volg voor meer kleurinspiratie @littlegreene.nl ook op Instagram! Je vindt er de mooiste plaatjes.

Goed om te weten: voor het vijfde jaar op rij steunt Little Greene Pink Ribbon tijdens de oktober Borstkankermaand 2020. Ter ondersteuning van de maand doneert Little Greene in de maand oktober 2020 wederom € 0,50 cent van elk verkocht verfblik én behangrol in Nederland rechtstreeks aan dit goede doel. Als je in oktober dus Little Greene verf of behang koopt, steun je dus meteen Pink Ribbon.

 

Ook interessant?