vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Keukens: zwart is het nieuwe wit

Keukens: zwart is het nieuwe wit

De witte keuken voerde jarenlang de lijst aan, maar de zwarte keuken staat te popelen om die plek over te nemen. Niet zo gek, want een zwarte keuken is namelijk echt een kameleon. Hij past in verschillende interieurs en is door de juiste combinatie van materialen stoer, luxueus en zelfs industrieel.

De experts van Mandemakers Keukens weten alles van de laatste keukentrends. Ook weten ze precies hoe je een zwarte keuken kunt combineren en samenstelt op basis van jouw woonsmaak. Hier geven ze alvast een paar tips voor wie er ook graag een in huis haalt.

Zo maak je een zwarte keuken eigen

Een donkere keuken is bij uitstek geschikt om helemaal eigen te maken. Zie het als een leeg canvas: met de elementen die jij kiest, kun je h’m helemaal naar je zin maken. We sommen een paar combinaties op.

Voor wie van modern houdt: volledig greeploos en matzwart met een toon op toon werkblad in hetzelfde materiaal.

Meer het type voor luxueus? Ga voor een strak zwart front of een kaderfront met messing elementen en een marmer werkblad of een werkblad in marmertekening. De combinatie oogt lekker luxe.

Wie van landelijk modern houdt: een zwarte keuken met een werkblad met kader, gecombineerd met vitrine en open kast elementen.

In deze video kun je meer hierover bekijken:

Combineer met zwart

Een volledig zwarte keuken misschien net wat te donker voor je interieur? Dat begrijpen we. Dan hebben we een slimme tip voor je: zwart laat zich namelijk makkelijk combineren met andere materialen. Zo combineer je een zwarte kastenwand eenvoudig met een wit eiland of met een lichter werkblad om de keuken wat meer lucht te geven. Zo creëer je met twee simpele aanpassingen een compleet andere keuken. Ook zwarte accenten zijn prachtig in de keuken!

Ontdek meer trends

Meer trends ontdekken bij hét huis van keukens? Kom gerust eens bij hen langs of maak een afspraak op de website. Daar kun je nog veel meer keukeninspiratie vinden! Wist je trouwens dat Mandemakers Keukens er tijdens de online editie van de vt wonen&design beurs ook bij is? Bekijk op de video-pagina hun keukenvideo’s.


Speciale beursaanbieding!

Mandemakers Keukens is een van de aanbieders van de speciale beursaanbiedingen tijdens de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Ze hebben een fijne aanbieding voor je in petto. Je krijgt namelijk 10% korting op al hun keukens en een KitchenAid cadeau! Wil je gebruik maken van de actie? Op deze pagina lees je meer hierover!

Ook interessant?