vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Keukengeluk: nieuwe materialen en slimme producten

Keukengeluk: nieuwe materialen en slimme producten

De keuken is het hart van ons huis. We willen een logische indeling maar ook een mooie vormgeving. Gelukkig hoeft dat elkaar niet in de weg te staan. Er is zoveel keuze in materiaal, kleur en vorm dat je jouw keuken helemaal naar je hand kunt zetten. Deze materialen en producten zorgen wat ons betreft voor een flinke portie keukengeluk.

Porseleinen keuken

Bij porselein denk je aan servies, maar porselein is ook een geschikt materiaal voor de keuken. Van alle keramische tegels is de porseleinen variant het bruikbaarst, doordat die tegel hittebestendig en onderhoudsvriendelijk is. Prachtig is de Primavera-lijn van Barber & Osgerby voor het Italiaanse Mutina. Zij combineerden de tegel Grigio (40 x 120 cm) voor de wand met de tegel Verde (120 x 120 cm) voor het kookeiland voor een stijlvol en minimalistisch resultaat.

Kitchen Walls

Voor een snelle en bovendien duurzame make-over van je keuken kun je kiezen voor een wandpaneel. Je kunt ze eenvoudig zelf en naadloos plaatsen door de platen te lijmen op een egale ondergrond. De Kitchen-Wall platen van BerryAlloc zijn gemaakt van laminaat die bestand zijn tegen warmte en water en een leven lang meegaan. Je kunt kiezen uit acht verschillende tegelformaten en 24 kleuren. Dat wordt moeilijker dan het plaatsen zelf.

Kleurrevolutie

Dankzij het revolutionaire PVD-procédé (Physical Vapor Deposition) biedt Grohe voortaan de mogelijkheid om kranen en spoelbakken een aparte kleur te geven en zo jouw keuken te personaliseren. Van donker geborsteld Hard Graphite tot helder Cool Sunrise. En het fijne is dat het materiaal drie keer sterker en tien keer krasbestendiger is dan chroom.

Zwart in de keuken

We zien nog steeds en steeds meer zwart in de keuken. Zwarte kranen, zwarte apparatuur zoals ovens en inductieplaten en volledig zwarte keukens. Silestone komt  met een nieuwe kleur ‘Eternal Noir’, voor het keukenblad of zelfs een heel kookeiland. Diep zwart met een asymmetrische tekening van witte aders, gebaseerd op natuursteen. Het materiaal is gemaakt van 90% natuurlijk kwarts en oersterk.

Lightversie

Acht jaar na de lancering krijgt de iconisch zwarte Vipp-Keuken er familie bij. Deze lichtgrijze, vrijstaande keuken van rvs en gepoedercoat aluminium bestaat, net als haar zwarte zus, uit modulaire modules die je kunt combineren: een keukeneiland met zitplaatsen en lage en hoge wandkasten. Praktisch en mooi.

Bron: Eigen Huis & Interieur 02/2020 | Beeld Mutina | Beeld Vipp Kitchen

Dit artikel word je aangeboden door Eigen Huis & Interieurhier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van Eigen Huis & Interieur in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

 

Ook interessant?