///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Creëer extra ruimte: 5 keukentips voor kleine huizen

Creëer extra ruimte: 5 keukentips voor kleine huizen

Kleinere huizen vragen om creatieve en slimme oplossingen om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Helemaal in deze tijd waar de keuken ook vaak dient als thuiswerkplek, huiswerktafel of eetkamer. De Deense designkeukenfabrikant Kvik biedt inspiratie voor de ideale keuken op een klein oppervlak. Zo creëer je extra ruimte.

  1. Meer opbergruimte met XXL-keukenkasten

Extra grote kasten klinkt misschien meer iets voor grote keukens. Maar de ‘XXL by Kvik’-keukenkasten kunnen de perfecte oplossing zijn voor kleine keukens. Het voorkomt dat het snel een rommel wordt. De XXL-keukenkast biedt 40 procent meer ruimte dan de standaard keukenkast door de extra centimeters die aan de hoogte en diepte van de kast zijn toegevoegd. Van de buitenkant zie je vrijwel geen verschil. Bovendien zorgen de extra centimeters voor een groter werkblad waardoor keukengerei, kookboeken en kruidenpotjes in het zicht kunnen blijven en daarmee de ruimte kleur geven.

  1. Bureau en eettafel in één

Wanneer er geen ruimte is voor een eettafel in de keuken kan een uitschuifbaar werkblad de oplossing zijn. Hierdoor creëer je eenvoudig een eetgedeelte voor twee, of een plek om de kinderen te laten tekenen wanneer er gekookt wordt. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de vierkante meters in huis.

  1. Kasten zonder handgrepen

Het zijn de details die ervoor zorgen dat een klein oppervlak ruimtelijk en harmonieus voelt. Zo ogen keukenkasten met een ‘push-to-open’ functie rustiger dan kasten met grepen. En uiteraard nemen de kasten zonder greep ook minder ruimte in beslag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kvik (@kvikkitchen) op

  1. Geïntegreerd bankje met opbergruimte

Tijdens het koken bijkletsen met vrienden en familie. De keuken wordt vaak gezien als een belangrijke ontmoetingsplek in huis. Hoe klein die ook is. Mis het sociale aspect van de keuken niet met behulp van een geïntegreerd bankje. De extra opbergruimte eronder maakt het ook nog functioneel.

  1. Een verlichte keuken is een keuken met karakter

De verlichting wordt bij de inrichting van een keuken vaak over het hoofd gezien, terwijl dit bepalend is voor de sfeer in de ruimte. Vooral in kleine keukens voegt het een extra dimensie toe. De verlichting in laden en kastjes laat een kleine keuken groter, luxueuzer en uitnodigend aanvoelen. Hoeveel en wat er wordt belicht bepaalt of de ruimte als prettig en gezellig wordt ervaren. Daarnaast heeft de verlichting in een keuken een belangrijke functionele rol. Het schillen van aardappels in een slecht belichte keuken is ten slotte niet praktisch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kvik (@kvikkitchen) op

Wat zijn jouw keuken-musthaves?

Ook interessant?