///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Duurzaam wonen - Duurzame wonen: dit kun je zelf doen

Duurzame wonen: dit kun je zelf doen

Wil jij je huis duurzaam inrichten of verbouwen? Dan hebben we een aantal slimme tips voor je op rij gezet. Je vindt ze hieronder.

 1. Volg de Submethode: een logische leidraad voor wie duurzaam wil wonen
  Richt je opnieuw je huis in? Redeneer dan Save, Use, Buy conscious, een methode van The Substitute. Om duurzaam verbouwen en inrichten makkelijker te maken en te zorgen dat er minder meubels bij het afval belanden hebben zij een handige tool ontwikkeld die je de meest logische en duurzame route bij woninginrichting geeft; de Save, Use, Buy (SUB) methode. In het kort gezegd, komt het hierop neer.
  Save: staat voor onderhoud, opknappen of opnieuw stofferen van bestaande meubels.
  Use: dit gaat over betalen voor gebruik in plaats van het nieuw te kopen. Huren of een abonnement bijvoorbeeld.
  Buy: als je besluiten wat nieuws te kopen, zijn er gelukkig steeds meer duurzame opties.Op hun site vind je er meer over, en kun je de methode gratis downloaden. Op de aankomende vt wonen&design beurs kun je elke dag een lezing volgen over deze methode, om 11:30 in het Woontheater. Kom je luisteren? Dan krijg je de methode gratis mee!
 2. Kun je je bank of stoel ook opnieuw stofferen? Dit scheelt al snel 60KG CO2!
 3. Moet je het perse nieuw kopen? Kan het ook 2de hands? Of kun je het lenen?
 4. Als je het nieuw koopt, van welke materialen is het gemaakt? Zijn deze ’hernieuwbaar?’
 5. Waar is het gemaakt? Wie heeft het gemaakt en onder welke omstandigheden? Vraag het!
 6. Is de kwaliteit en het design goed? Op de tweedehands markt krijg je dan vaak nog een goede prijs. Waardoor het uiteindelijk minder kost dan een goedkope variant!
 7. Kunnen onderdelen van het product gemakkelijk vervangen of gerepareerd worden?

Duurzaamheid op de vt wonen&design beurs

Dit jaar is er op de vt wonen&design beurs ook aandacht voor duurzaam wonen. Zo is er een duurzame woonroute, met meer dan 35 deelnemende bedrijven. Voor het eerst wordt ook de verkiezing Duurzame Wonen Awards gehouden. En je kunt ook een persoonlijk adviesgesprek boeken met een duurzame interieurstyist. 

Daarnaast zijn er interessante talks te volgens. Milieu Centraal geeft bijvoorbeeld elke dag een lezing op de beurs. Deze gaat over Duurzaam verbouwen en inrichten en geeft inzicht in onze impact en tips én inspiratie om deze impact te verlagen. Bezoek je deze lezing? Dan krijg je na afloop een mini-magazine mee boordevol tips en weetjes. Van energie en recycle tips tot wat je met je oude spullen kunt doen. 

Dus wil jij wooninspiratie met een duurzaam tintje? Bestel snel je kaarten voor de vt wonen&design beurs. Lezingen zitten bij de prijs in.

Ook interessant?