///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Duurzaam wonen - Doen: de duurzame woonroute op de vt wonen&design beurs

Doen: de duurzame woonroute op de vt wonen&design beurs

Wist je dat er op de aankomende vt wonen&design beurs ook een duurzame woonroute is? Die leidt je langs meer dan 35 prachtige merken en hun duurzame woonoplossingen. 

Dit jaar speelt duurzaamheid een belangrijke rol op de vt wonen&design beurs. We hebben hiervoor de handen ineengeslagen met The Substitute, community van duurzame merken en ontwerpers in de woonbranche. Zij cureren de Duurzame Woonroute, verzorgen samen met interieurontwerpers duurzaam woonadvies én je kunt naar lezingen over dit onderwerp. 

Fast Furniture is de term die staat voor het snel en goedkoop produceren van lage kwaliteit meubels die niet langer dan 7 jaar meegaan. Het credo van The Substitute? Slow down Fast Furniture. Jaarlijks is er namelijk nog steeds bijna 247 miljoen kilo aan meubelafval. Hiervan wordt minder dan 10% gerecycled. Om te laten zien hoe het ook anders kan, verzorgen zij de Duurzame Woonroute op de vt wonen&design beurs.

Duurzame Woonroute

Op maat, tweedehands, modulair, circulair, puur natuur…duurzaam wonen heeft vele gezichten. Dat is ook precies wat je ziet als je de Duurzame Woonroute verkent. Hier vind je 35 verschillende duurzame merken, ontwerpers en makers in allerlei categorieën: van vloer tot de muur en van je beddengoed tot de bank.

Op de beurs vind je tientallen voorbeelden van woonmerken- en producten die duurzaam produceren. Prachtige woonoplossingen waarbij producten bijvoorbeeld lokaal worden gemaakt, van milieuvriendelijk materiaal en modulair en circulair zijn.  En mooi dat ze zijn! Dit zijn bijvoorbeeld een aantal duurzame banken en stoelen die je op de beurs vindt, net als deze duurzame producten voor in je woonkamer en in je slaapkamer.

Goed om te weten: je vindt de route trouwens op de plattegrond van de beurs en online worden alle duurzame bedrijven, lezingen en interieurontwerpers aangeduid met het groene blaadje.  

Doe mee en stem op je duurzame favoriet

Dit jaar wordt trouwens ook voor het eerst de Duurzaam Wonen Awards op de vt wonen&design beurs georganiseerd. Deze prijsuitreiking zet duurzame woonproducten in het zonnetje. Ze zijn goed voor mens, milieu en maatschappij én met recht een aanwinst in huis. Jij kan tijdens de beurs meestemmen voor de publieksprijs!

De vt wonen&design beurs vindt plaats van 4-9 oktober in de Expo Greater Amsterdam. Bestel snel je kaarten. 

Ook interessant?