vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Duurzaam wonen? Dit zijn dé tips en tricks die je wilt weten

Duurzaam wonen? Dit zijn dé tips en tricks die je wilt weten

Ken je dat gevoel? Dat je ergens komt waar je je meteen thuis voelt? Waar het behaaglijk warm is, je verrast wordt door originele details, waar de liefde en aandacht voelbaar is. Hoe fijn is het als je dat gevoel in je eigen huis hebt? 

Niet voor niets besteden we veel aandacht, tijd en geld aan onze woning. Ook duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Misschien denk je bij duurzaam leven niet direct aan je eigen woning of je interieur. Maar ook als je gaat verbouwen of je woonkamer een make-over wilt geven, zijn er betere en minder goede keuzes te maken.

Oost west, thuis best: duurzame lezing voor je duurzame droomhuis

In de lezing die Milieu Centraal tijdens de beurs elke dag om 11 uur geeft, krijg je de meest belangrijke tips en tricks mee, van isolatie tot spullen. We beginnen bij de schil van je huis, want voor dat behaaglijke gevoel is isoleren een belangrijke, duurzame stap. Duurzaam wonen betekent misschien wel vooral nadenken over de keuzes die je maakt. Grote milieu- en klimaatimpact zit in de productie, transport en gebruik van de spullen die we kopen en soms na korte tijd weer weggooien of doorgeven. We kijken naar deze impact van je spullen en we vergeten de tuin niet. 

Ons ‘thuis’ is immers niet alleen onze woning, maar ook onze planeet waar we allemaal een tijdje op vertoeven. Hoe mooi is het dan als de keuzes die je maakt niet alleen je eigen huis, maar ook ons ‘thuis’ beter en langer leefbaar houden? We kijken uit naar je aanwezigheid! Kom je ook? Na de lezing ga je op pad met nieuwe inzichten én een speciaal minimagazine met nog meer inspiratie.

 

Ook interessant?