///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Droombadkamer? Zo organiseer je een make-over

Droombadkamer? Zo organiseer je een make-over

De kogel is door de kerk: jouw badkamer krijgt een totale make-over. Een project waar heel wat bij komt kijken. Het is een grote uitgave dus je wilt zeker zijn van de juiste keuzes. Hoe zorg je ervoor dat alles klopt en dat het een ruimte wordt waar je elke dag energie van krijgt? Tips die je helpen je droombadkamer te realiseren!

Het bedrijf JEE-O maakt badkamer producten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Zij weten precies wat er komt kijken bij een nieuwe badkamer en zetten een paar heel handige tips voor je op rij.

Design effect in grote en kleine badkamer ruimtes

Niet iedereen heeft de luxe van een grote badkamer zoals die je vaak ziet in de woonbladen. Maar niet getreurd! Ook in een kleinere ruimte kun je een prachtige design badkamer maken. Hoe? Met de juiste mix van materialen en kleuren zorg je voor eenheid. Kies voor vrijstaande elementen, zoals een vrijstaand bad of douche. Gebruik er subtiel afgewerkte kranen bij. Zo zorgt  je ervoor dat zelfs een kleine ruimte luchtig, overzichtelijk en zelfs optisch groter oogt. Een ander pluspunt van vrijstaande badkamer elementen is dat je wanden vrij kunt houden voor praktische accessoires, zoals een spiegel, handdoekrekje of schap. Ook een wandkraan geeft letterlijk meer ruimte, zodat je je wastafel vrij houdt voor een zeepje of tandenborstels.

Een duurzame badkamer met rvs en solid surface materialen

Heerlijk dat fijne voldane gevoel als de badkamer make-over afgerond is, maar daarna wil je ook lang genieten van je luxe badkamer. Zorg er daarom voor dat je kiest voor materialen die lang meegaan en die je eenvoudig kunt schoonmaken. Denk aan rvs voor kranen en douches en solid surface materialen voor baden en waskommen. Kijk ook even goed naar het gewicht van een bad, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan wanneer er ingrijpende aanpassingen nodig zijn aan je badkamervloer.

JEE-O maakte handige video’s voor het onderhoud en schoonmaak van hun rvs douches en kranen in verschillende afwerkingen en voor DADOquarts, het solide surface materiaal.

Verlichting is een echte sfeermaker

De meeste badkamers hebben geen grote ramen en daardoor weinig of geen daglicht, in zo’n geval is verlichting extra belangrijk. Begin met basisverlichting, vaak in de vorm van spots. Daarna kies je de functionele verlichting, zoals spiegelverlichting, handig voor het scheren of aanbrengen van make-up. Je kunt ook een bijzondere lamp gebruiken als eyecatcher in je badkamer, bijvoorbeeld heel tof boven een bad. Het is ideaal als alle verlichting dimbaar is, zodat je het licht kunt aanpassen aan elk moment. Let wel even op dat de verlichting geschikt is voor de badkamer, het blijft een vochtige ruimte.

Kies jouw favoriete kleur en materialen

De badkamer is een ruimte waar je de dag begint en ook weer eindigt, een ruimte die je energie en rust geeft. Na een dag hard werken of sporten lekker even onder de douche of ontspannen in bad. Niet alleen krijg je de juiste energie na jouw relax-moment maar ook van de mooie badkamer, daar word je gewoon blij van. Kies voor de perfecte combinatie van kleuren en materialen waar jij je goed bij voelt. Bijpassende accessoires zorgen voor rust en balans.

Badkamerspecialist weet hoe jouw dromen werkelijkheid kunnen worden

Tot slot is het van belang dat je je goed laat adviseren door professionals. Door heel Nederland vind je badkamerspecialisten die met je meedenken en je het regelwerk uit handen nemen voor jouw perfecte badkamer. Voordat je naar de badkamerspecialist gaat is het handig om alvast wat voorwerk te doen, door je te laten inspireren. Zo kun je aangeven wat de stijl is die je wilt creëren in de badkamer. Dit kun je onder andere doen door bijvoorbeeld een Pinterest bord aan te maken.

Benieuwd naar de badkamers van de mooie foto’s hierboven? Kijk Kijk hier voor alle JEE-O dealers.

Ook interessant?