///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Drie buitengewoon mooie keukens om in te (be)leven

Drie buitengewoon mooie keukens om in te (be)leven

Je keuken is vandaag de dag zoveel meer dan alleen een plaats waar je kookt. Het is een centrum van ontmoeting en communicatie, het hart van je huis. Deze drie prachtige keukens maken van de plek waar je kookt, de plek waar je beleeft.

In deze hectische tijden lijkt er wel steeds meer behoefte aan balans als tegenwicht aan de dagelijkse werkdruk. Dat doen we door meer tijd door te brengen met vrienden en familie, om tot rust te komen en aandacht te geven aan de dingen in je leven die er écht toe doen.

De perfecte balans tussen vorm en functie

bulthaup wil daarvoor de plek creëren. Eigenlijk is het doel van dit bedrijf altijd al geweest om het karakter en de levensomstandigheden van jou als gebruiker, te vertalen naar een keukenvormgeving die past bij jou als individu en de mensen om je heen. Voor het bedrijf staat daarom de zoektocht naar balans tussen vorm en functie centraal. bulthaup wi bijdragen aan de beleving van kleine en grote momenten, alledaags en heel bijzonder tegelijk. Deze drie keukens maken van de plek waar je kookt, de plek waar je mooie momenten creëert en beleeft.

Pure eenvoud en slimme details maken het verschil

Door intelligente minimalisering kunnen veel dingen in het leven vereenvoudigd en verbeterd worden. Dat is het principe achter de puristische, ergonomische vormgeving van de bulthaup b1. Een puristisch minimalistische keuken die zich onderscheidt door zijn ingetogen strakheid, met als achterliggend principe: een zorgvuldige vormgeving van elk detail en concentratie op de essentie.

Keukenblok, hoge kastencombinatie en het centrale keukeneiland vormen het middelpunt voor de belangrijkste dingen in het leven: familie en vrienden, genieten en communiceren. Een kleine hoeveelheid eerlijke, hoogwaardige materialen worden hier doelbewust ingezet.

Deze keuken is bijvoorbeeld voorzien van verzonken greepprofielen en alle elementen sluiten automatisch en geluidloos. De vlakken lopen naadloos over in de randen, de speciale afwerking van de randen is perfect. Dat maakt b1 werkbladen in doorgekleurd laminaat heel aantrekkelijk, visueel en qua aanraking. Het barblad is van massief essenhout en geeft het ontwerp een warm touch en een harmonieus contrast. Een heerlijke plek om samen te ontbijten, gezellig koffie te drinken en de krant te lezen of ’s avonds te genieten van een borreltje.  Handig: de plafondhoge kasten met achterwandbekleding zorgen voor extra opslagruimte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bulthaup Nederland (@bulthaup.nederland) op

Een nieuwe kijk op keuken en ruimte

Om ruimte en tijd te scheppen voor communiceren en genieten: de bulthaup b2 maakt van een keuken een werkplaats met veel bewegingsvrijheid en een uniek ordeningsprincipe. Deze keuken is teruggebracht tot drie sculpturale elementen: een werkbank, werkkast en apparatenkast. De drie elementen zorgen samen voor een onmiskenbaar eigen sfeer: sober en helder van vorm, efficiënt en doordacht qua functie.

De keukenwerkbank met kookplaat en spoelunit is modulair opgebouwd en kan heel simpel worden uitgebreid, aangevuld of aangepast. De keukenwerkkast, naar keuze in eiken of notenhout, heeft opbergen tot kunst verheven. Gesloten is de kast buitengewoon compact. Als de kofferdeuren opengaan, komt de hele inhoud van de keuken overzichtelijk in beeld,: nu is alles te zien wat een modern huishouden nodig heeft, van serviesgoed en kookgerei tot specerijen en proviand, overzichtelijk gerangschikt. De keukenapparatenkast tot slot is de plek voor oven, vaatwasser en koelkast.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bulthaup Nederland (@bulthaup.nederland) op

Grenzeloze vrijheid

Heldere en tijdloze vormen, hoogwaardige materialen en doordachte functionaliteit: we hebben het over bulthaup b3 Hiermee kun je zelf alle functies uitkiezen en heb je de vrijheid om zelf je leefomgeving vorm te geven. Zie het als multifunctioneel keuken- en leefruimtesysteem, met veel mogelijkheden en vrijheid bij het inrichten. Van het puristisch keukeneiland tot de functionele wand, in zwevende uitvoering of grondgebonden. Het voorziet jou als gebruiker altijd van je wensen en behoeftes ten aanzien van je leefruimte, een ruimte waarin je graag je tijd doorbrengt, je thuis voelt.

De materialen sluiten aan op het karakter van de ruimte en van de mensen die erin leven. Met op maat gemaakte vormen die passen bij de architectuur die hem omgeeft. En met functies die als vanzelfsprekend beschikbaar zijn.

De multifunctionele wand is bergruimte en meubel ineen en herbergt tegelijk functies als een spoelunit. De wand verbindt het product met de ruimte. Dat wordt duidelijk als er elementen aan worden opgehangen. Dan lijkt de keuken te zweven. Het eiland is het stralende middelpunt waar vrienden en familie aanschuiven, voor samen zijn en om te koken. Je kan kiezen voor een variant die op de vloer staat of op poten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bulthaup Nederland (@bulthaup.nederland) op

Over bulthaup

bulthaup werd opgericht in 1949 en behoort wereldwijd tot de toonaangevende premium keukenmerken. Het familiebedrijf staat onder leiding van ceo Marc O. Eckert, de derde generatie. Vanuit een passie voor eerlijk materiaal, functionaliteit en een hoge waardering van ambacht en vormgeving, ontwikkelt bulthaup multifunctionele keuken- en leefruimtesystemen die het mogelijk maken te kiezen voor de essentie: de mens met zijn individuele wensen en behoeftes.

Ook interessant?