vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - DIY: gedraaide kaarsen maken (en nog 6 supertoffe DIY’s voor deze herfst)

DIY: gedraaide kaarsen maken (en nog 6 supertoffe DIY’s voor deze herfst)

Ken je die toffe gedraaide kaarsen? Die maak je dus best makkelijk zelf. Heerlijk om te doen, nu de dagen sneller korter worden en kaarslicht weer een must in huis is. Plus: nog zes DIY’s die te leuk zijn om niet te noemen.  

DIY 1: Gedraaide kaarsen in een handomdraai

Heb je ze al gespot, de gedraaide dinerkaarsen? Ze zijn niet alleen supertof, met speelse vorm en kleurrijke voorkomen, maar ze voegen ook een tikje design aan je interieur toe. En hoe leuk: je kunt ze in een handomdraai zelf maken. Op vtwonen.nl staat een stappenplannetje hoe je ze maakt. We verklappen alvast dat het echt niet moeilijk is. Het enige dat je nodig hebt, zijn standaard dinerkaarsen, een cilindervaas of bak en warm water.

DIY 2: Sfeervolle kandelaar van lege appelmoespot

Doe je mee? Dit is namelijk nog zo’n sfeermaker in huis voor deze herfst. Een lege pot appelmoes of pasta tover je dankzij deze video zo om in een sfeervolle kandelaar. Een kleine zelfmaker met een groots effect.

DIY 3: Doe het met droogbloemen 

We zien ze al even in het interieur: droogbloemen. Gelukkig maar, want wij zijn er dol op. Je maakt ze trouwens makkelijk zelf, wist je dat? Met deze tips en tricks droog je zelf je bloemen en maak je straks de mooiste boeketten. Ook leuk om te doen: steek de gedroogde bloemetjes in een grijs blokje klei en laat deze drogen. Helemaal leuk als je ze vervolgens onder een stolp zet. 

DIY 4: Mobiel uit het bos

De paden op, de lanen op en vooral: het bos in. Want hier vind je de mooiste bloemen, bladeren en takken. Zoek allerlei moois uit de natuur uit en hang ze aan deze mobiel die je makkelijk zelf maakt. En ben je de samenstelling zat? Dan ga je toch gewoon weer op zoek naar nieuwe natuurschatten? Volg hier het stappenplan voor de mobiel van droogbloemen.

DIY 5: Thuiswerkplek

Styliste Kim van Rossenberg vormt samen met Richard van Meerveld een liefdeskoppel en hét vtwonen klusduo. Zij bedenkt het en hij maakt het. En ze leggen het zo helder uit, met alle benodigde producten en gereedschappen, dat jij het ook kunt. Omdat thuiswerken niet meer weg te denken, is dit extra lange wandbureau met opbergbak en vakjes een uitkomst. Via dit artikel kom je bij hun stappenplan.

DIY 6: Ronde kruk

Als bijzetter, of extra zitplek, voor je kopje thee, die stapel woontijdschriften of een vaas met droogbloemen: de ronde kruk die vtwonen voor je bedacht is multifunctioneel. Je kunt de kruk werkelijk overal in huis gebruiken en je schildert hem in de kleur die precies bij past jouw interieur. Wat een tof ding!

DIY 7: Voor wie nooit genoeg krijgt van DIY’s 

Heerlijk hé, al die zelfmakers. De herfst nodigt echt uit om weer binnen aan de slag te gaan. Zin im meer leuke zelfmakers? Dan tippen we nog een extra lijstje met tien DIY’s voor een thuiswerkplek en dit lijstje voor de leukste DIY’s voor thuis.

(Beeld: fotografie Jeroen van der Spek; styling Danielle Verheul, via vtwonen.nl)

Ook interessant?