vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Dit zijn dé 3 meest gemaakte fouten in het interieur

Dit zijn dé 3 meest gemaakte fouten in het interieur

Interieurontwerper Marie-Gon is de expert als het gaat om kleur en inrichting. We vroegen haar welke interieurfoutjes vaak gemaakt worden én hoe je deze valkuilen omzeilt.

Valkuil 1: Een vloerkleed in de verkeerde maat

“Je kunt beter geen vloerkleed hebben, dan een vloerkleed in de verkeerde maat. Meestal worden kleden te klein gekozen, ze liggen er dan bij als een postzegel. Zie een vloerkleed als een eiland. De zitmeubelen staan er (gedeeltelijk) op. Zo krijg je een mooie verbinding met de elementen in je interieur. Hoe je de juiste grootte bepaalt? Tip: leg kranten op de grond, en bepaal zo wat goed voelt. Vloerkleden zijn vaak op maat te bestellen.”

Valkuil 2: Lukraak een wittint kiezen

“Vaak wordt gedacht dat wit neutraal is. Dat klopt wel gedeeltelijk, maar in wit zit ook altijd een puntje van een kleur. En die moet wel matchen met kleuren die voor de rest in dat interieur aanwezig zijn. Dus heb je veel warme tinten in huis, zoals rood of oranje? Kies dan een wit waar een heel klein beetje rood-oranje in zit. Dit geldt trouwens ook voor grijstinten.”

Valkuil 3: Verlichting op één hoogte

“Vaak wordt de bovenste helft van een ruimte niet goed aangelicht, deze lijkt daardoor kleiner. Bij een staande lamp, een hanglamp boven de tafel, een tafellamp op een dressoir is namelijk het lichtpunt steeds ongeveer dezelfde hoogte tussen 1.30 en 1.50 m. Je ‘hakt’ daardoor een stuk van de ruimte af, zonde. De oplossing is om hogere wandlampen te plaatsen, mooie spots vanuit het plafond te kiezen of uplighters te gebruiken.”

Mogen we je even voorstelen aan Marie-Gon?

Interieurontwerper Marie-Gon weet echt alles van kleur in huis en inrichting. Zo heeft ze inmiddels al meer dan 500 huizen en hun bewoners voorzien van interieur- en kleuradvies. Daarnaast is Marie-Gon verantwoordelijk voor het look & feel concept van de vt wonen&design beurs. Zij bedenkt elk jaar hoe de beurs eruit kom te zien en weet precies welke stijlen, trends en kleuren daarin een rol moeten spelen. Ook geeft ze geregeld inspirerende (online) masterclasses en workshops. En ze creëerde ze ook dit prachtige kleurmagazine dat gratis te downloaden is!

Meer interieurtips van Marie-Gon

Eetkamerstoelen: één stoel in verschillende kleuren of verschillende stoelen in één kleur?

Zo bepaal je de kleur van je gordijnen

Zo maak je van je zolder een gezellige slaapkamer

 

Ook interessant?