vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Dìt is het grote voordeel van een vinylvloer

Dìt is het grote voordeel van een vinylvloer

LVT-vloeren, ook wel vinylvloeren of Luxury Vinyl Tiles genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze huiskamers. Niet zo gek, want zo’n vloer kent namelijk een heleboel voordelen. Zo is installatie heel simpel. Deze super stijlvolle vloer plaats je in een handomdraai.

Je ziet steeds vaker vinylvloeren in het interieur. Vroeger werden ze nog wel eens aangezien als een goedkoop product, omdat het toen meer weg had van plastic dan van hout. Maar tegenwoordig heb je het juist over een hoogwaardig product dat perfect als alternatief kan dienen voor laminaat of parket. 

BerryAlloc is een Belgische specialist voor interieuroplossingen, van laminaat-, vinyl- en parketvloeren tot wandpanelen. Dit bedrijf legt uit wat een LVT-vloer nu precies is èn waarom zo’n vloer een heel goed idee is.

Fijne vloer van vinyl

Traditionele vinylvellen zitten op rollen en moet je vastlijmen aan de vloer. Geen eenvoudig karwei. De LVT-planken en -tegels plaats je juist heel snel en makkelijk zwevend boven de vloer, zonder lijm. Door planken en tegels in verschillende formaten en kleuren te combineren, kan je bovendien prikkelende patronen creëren. 

Dat de vloeren van pvc of vinyl zijn gemaakt, wil trouwens niet zeggen dat het geen duurzaam product is. Ongeveer de helft van het pvc is recyclaat en de nieuwste LVT-vloeren zijn zelfs 100% te recyclen. Vinyl is bovendien erg waterbestendig: een groot voordeel ten opzichte van laminaat of parket.

De ideale vloer voor renovaties

Omdat je de planken en tegels makkelijk zelf kan plaatsen, is de nieuwste generatie vinylvloeren bovendien een ideale vloer voor renovaties. Het grote voordeel van LVT-vloeren is dat ze heel makkelijk te installeren zijn. Dankzij een simpel, maar efficiënt tand-groefkliksysteem kan je de zwevende vloer vrij eenvoudig zelf plaatsen.

Daarnaast kan je dit type vloer makkelijk bovenop bestaande vloeren plaatsen dankzij de geringe dikte. In sommige gevallen kan je de planken of tegels zelfs makkelijk (en stofvrij) op maat snijden met een mes. Tip: zorg er wel voor dat de ondervloer schoon en vlak is voor je de vloer plaatst.

Voordelen van vinyl

Naast de simpele installatie beschikt deze vloer over heel wat andere troeven die het een fijne vloer maakt voor iedere ruimte in huis. Zo is de vloer bijvoorbeeld comfortabel aan je voeten. Waar tegels en laminaat eerder koud aanvoelen, geeft LVT net als parket een warm en gezellig gevoel. Dit type vloer is bovendien de perfecte partner voor vloerverwarming. Daarnaast heeft een LVT-vloer bijzonder weinig onderhoud nodig. Dankzij een beschermende bovenlaag is de deze vloer ook erg waterbestendig. Schoonmaken kan zowel met een stofzuiger en een dweil.

Last but zeker not least: daarnaast is het een heerlijke stille vloer. De LVT-vloeren uit de Pure-collectie van BerryAlloc zijn zelfs de stilste op de markt. Met dank aan de ingebouwde geluidsabsorberende bovenlaag en het feit dat je makkelijk een geluiddempende onderlaag aanbrengt.

En variëren maar!

LVT bestaat in verschillende formaten (zowel planken als tegels), kleuren en designs die je dankzij het eenvoudige kliksysteem op ontelbaar veel manieren kan combineren. Zo maak je van elke kamer in je huis een unieke plek en kan je er alle kanten mee uit. Momenteel zijn warme kleuren helemaal terug, zowel bij de planken als de tegels. Ook natuurlijke eikentinten en warme grijstinten zijn erg populair. Daarnaast zijn er ook enkele trendy legpatronen, zoals het visgraatmotief bij planken en elegante marmerstructuren bij tegels. Ten slotte zijn ook de natuurlijke terrazzodesigns erg in trek.

Over BerryAlloc

Net zo enthousiast als wij over een LVT-vloer in huis? Kijk dan eens bij BerryAlloc. Snuffel online door hun stijlvolle collecties, zoals Pure (de stilste LVT-vloeren op de markt) en Style (een vinylvloer geïnspireerd op de natuur en gemaakt voor het dagelijkse leven en een waar plaatje!).

Ook interessant?