vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Deze stijlvolle vloer is CO2-neutraal

Deze stijlvolle vloer is CO2-neutraal

Mooi voor binnen èn goed voor buiten: welke van de verschillende tinten en dessins je ook kiest, de mooie marmoleum vloeren van dit bedrijf zijn groen. En hèt bewijs dat een duurzaam huis ook stijlvol en hip kan zijn.

Het bedrijf Forbo ontwikkelde prachtige marmoleumvloeren die CO2-neutraal zijn. Marmoleum is puur natuurlijk. Het wordt gemaakt volgens een 150 jaar oud recept en nog steeds met puur natuurlijke ingrediënten, zoals lijnzaadolie en ecologische pigmenten. Het is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld gietvloeren, betonachtige vloeren en laminaat. Noem het gerust de designvloer van nu en voor de toekomst.

Mooi marmoleum

Het productieproces van marmoleum is CO2-neutraal gemaakt zonder dat er compensatie bij nodig is. Dat zit zo: de grondstoffen die worden gebruikt in het productieproces hebben tijdens hun groei meer CO2 opgenomen uit de lucht dan er wordt verband tijdens de productie van marmoleum. Hierdoor levert de productie een positieve bijdrage aan de totale CO2-uitstoot.

Primeur

Forbo is daarmee het eerste bedrijf dat een CO2-neutrale vloer produceert. Dat komt in hoofdzaak omdat de basis van de vloer goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie enorm gereduceerd en de relatie met toeleveranciers flink verduurzaamd. Trots dat zijn ze bij dit bedrijf met recht. Naast een fraai design is het ook op het gebied van duurzaamheid een ware Hollandse Meester. Wil je hier meer weten? Kijk dan even op de site van Forbo. 

Duurzaamheid bovenaan het lijstje

Wist je dat Forbo vindt dat iedereen recht heeft op een mooie, gezonde, frisse en inspirerende ruimte om in te wonen, werken, leren en leven? Het bedrijf streeft dit na door duurzaam te produceren. Het succes wordt niet langer alleen bepaald door financiële waarde of winst, maar net zo goed ook door sociale, ecologische waarde.

Duurzaam organiseren dus, en dat vergt niet alleen denk‐ en daadkracht, maar ook de durf om te blijven dromen, zelfs als het economisch misschien even tegenzit. Deze vloer draagt dus bij aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties. ‘Creating a better environment’ is niet voor niets het motto van Forbo.

Forbo Stijlhuis: kom het bekijken

Marmoleum heeft trouwens meer fijne eigenschappen. Zo is het oersterk, eindeloos te combineren, simpel schoon te houden, geluiddempend en comfortabel aan je voeten. Het is ideaal voor vloerverwarming en heeft een heel lange levensduur. Voor wie de vloeren graag wil bekijken, zoals het in een woonomgeving oogt, bedacht Forbo de Marmoleum Modelwoning. Handig: hier kan je grote oppervlaktes marmoleum bekijken, alles over het product leren en je vragen aan experts stellen. Op vtwonen.nl lees je meer over deze stijlstudio.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Forbo Flooring NL (@forboflooringnl) op

Wil je graag een afspraak met één van hun vloerenexperts? Dat kan via de button hieronder:

Ook interessant?