vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Keukenapparatuur boordevol slimme innovaties

Keukenapparatuur boordevol slimme innovaties

Is je keukenapparatuur aan vervanging toe of heb je plannen voor een nieuwe keuken? Dan tippen we graag de apparatuur van Siemens. Dit bedrijf daagt zichzelf telkens uit om jouw verwachtingen te overtreffen en met nieuwe innovaties te komen op het gebied van design en technologie.

Waarin Siemens huishoudapparaten zich onderscheiden? Door het ontwerp en het design van de apparatuur en door de toepassing van de nieuwste technologieën. De apparaten hebben vaak een verfijnd en helder ontwerp, met dank aan het gebruik van geavanceerde materialen, strakke lijnen en geometrische vormen. De apparaten ogen heel hedendaags en passen binnen veel verschillende stijlen keukens.

Opvallend design

Een mooie keuken geeft de persoonlijke stijl weer van de eigenaar, mooie inbouwapparaten dragen daar ook aan bij. Hoogwaardige materialen, zoals kwaliteitsglas en -staal, zijn bijvoorbeeld echte blikvangers door hun kleur en textuur. Dankzij het altijd passende design van de Siemens inbouwapparaten kun je met alle producten precies de look creëren die je wilt. Dit biedt je veel verschillende mogelijkheden om apparaten te combineren. Het resultaat is hoe dan ook een prachtig geheel.

Enerverende innovaties

De nieuwste technologieën van de Siemens apparaten maken elke dag net wat minder alledaags door steeds weer bijzondere en spannende mogelijkheden te presenteren. We stellen je graag voor aan een aantal hiervan.

Zo garandeert het hyperFresh systeem van de koelapparatuur langere versheid omdat in de bijbehorende lades gevarieerd kan worden met de luchtvochtigheid. Het inductionAir systeem combineert twee innovatieve apparaten in één: een krachtige afzuig-unit en een inductiekookplaat. Dit ruimtebesparende concept biedt nog meer vrijheid om een open keuken te realiseren, zoals bijvoorbeeld is gedaan in de keuken op de foto bovenaan dit artikel.

De gepatenteerde Zeolith® technologie zorgt dat de vaatwasser met een speciaal reservoir vocht opneemt, waarna er weer warmte door kan worden afgegeven. Zo blinkt het apparaat uit in het drogen van zowel glaswerk als plastic vaat. En niet alleen bieden Siemens ovens ultiem gemak bij de alledaagse baksessies. Door gebruik te maken van de pyrolytische ovenreinigingsfunctie activeClean of te kiezen voor een oven met ecoClean kost schoonmaken veel minder tijd.

En dan zijn ook nog de Home Connect apparaten van Siemens. Deze huishoudelijke apparaten zijn uitgerust met een smart home module waarmee je jouw huishoudapparaten kunt koppelen aan  de wifi. Zo kun je ze vanaf een afstand bedienen met smart devices. Met een druk op de knop maakt Home Connect jouw huishouden efficiënter en veiliger.

Kind kan de was doen

Goed om te weten: Siemens onderscheidt zich niet alleen bij keukenapparatuur op het gebied van design en technologie. Ook als het gaat om andere huishoudelijke apparatuur, zoals voor wassen en drogen, ben je bij het bedrijf aan het juiste adres voor strak design en enerverende innovaties.

Neem bijvoorbeeld het intelligentDry programma op alle nieuwste wasmachines en drogers met Home Connect. Met dit systeem wisselen de wasmachine en droger onderling gegevens uit. De droger ontvangt informatie van de wasmachine over het laatst gedraaide programma, het aantal kilo’s wasgoed. Dankzij slimme sensoren weet het apparaat zelfs welk percentage restvocht er nog in het wasgoed aanwezig is. Op basis van deze data stelt intelligentDry vervolgens het optimale droogprogramma in én berekent de verwachte eindtijd. Dat is nog eens handig, kind kan de was doen. En wasgoed wordt op deze manier nauwkeurig gedroogd en beschermd tegen te hoge temperaturen waarbij het kan beschadigen of krimpen.

Ook interessant?