vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Dag kalk in de badkamer! (Dankzij dìt product)

Dag kalk in de badkamer! (Dankzij dìt product)

Een waterontharder kent verschillende voordelen. Zo bespaar je bijvoorbeeld op stookkosten, gaan huishoudelijke apparaten langer mee en wordt schoonmaken een eitje!

Het bedrijf Waterluxe is expert in waterontharders en heeft daar ruim 15 jaar ervaring mee. Hier weten ze precies welke voordelen zo’n apparaat heeft en zetten deze voor je op rij:

1) Bespaar op stookkosten

Door het gebruik van een waterontharder, zullen je stookkosten op den duur lager zijn. Hoe dit kan? Minder kalk in het water betekent dat er sprake zal zijn van minder kalkafzetting in de verwarmingselementen. Dat betekent weer dat er naar verhouding meer water in het systeem zit waardoor het beter verwarmt.

2) Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Elk apparaat in huis dat water gebruikt, krijgt op den duur last van kalkaanslag. Hierdoor functioneert het apparaat steeds minder goed en kan het uiteindelijk de geest geven. Met een waterontharder heb je daar minder last van en gaan apparaten langer mee.

3) Voorkom kalkaanslag in de wasmachine

In de wasmachine kan kalk op het verwarmingselement achterblijven. Daardoor duurt het opwarmen van het water langer en kost het meer stroom. Een waterontharder voorkomt dat.

4) Schoonmaken wordt een eitje

Bij zacht water heb je minder reinigings- en afwasmiddelen nodig om de was en vaatwas toch goed te doen. Bij gebruik van afwasmiddelen in combinatie met zacht water ontstaat er namelijk veel sneller schuim. Op jaarbasis bespaar je zo op zeep en schoonmaakmiddelen. 

5) De vaat doen wordt goedkoper

Ben je de gelukkig eigenaar van een vaatwasser? Dan hoef je geen vaatwastabletten meer aan te schaffen. Na de installatie van de waterontharder heb je namelijk aan een klein beetje poeder genoeg.

6) Dag kalk in de badkamer!

Het ontkalken van de douche, toilet en badkamer behoort tot de verleden tijd als je een waterontharder laat installeren. Het zachte water laat geen kalksporen meer na, dat scheelt een boel boentijd. Ook kalkvlekken op het aanrecht zul je niet snel meer zien.

7) Gevoelige huid?

Eerlijk is eerlijk: er is nog geen keihard wetenschappelijk bewijs voor, maar volgens het bedrijf geven verschillende mensen met eczeem aan dat het gebruik van een waterontharder de klachten flink doet verminderen. Een mogelijke reden daarvoor kan ook zijn dat er bij hard water meer wasmiddel moet worden gebruikt tijdens het wassen in vergelijking met zacht water. Dit kan bij mensen met een gevoelige huid irritatie veroorzaken. Bij zacht water wordt er minder wasmiddel gebruikt en neemt de irritatie dus ook af.

Dutch Design: waterontharders van Waterluxe

De waterontharders van Waterluxe zijn volautomatisch en simpel te bedienen, je hoeft alleen zout toe te voegen. Handig als je niet zo technisch bent. De Waterluxe waterontharders hebben een grotere onthardingstank en gaan daardoor langer mee.

Ook interessant?