Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Bezoek het Japandi trendhuis van vtwonen stylist Fietje

Bezoek het Japandi trendhuis van vtwonen stylist Fietje

Wanneer je wel eens een huis van vtwonen hebt bezocht op de vt wonen&design beurs, weet je dat je dat daarna weer buiten staat vol inspiratie en ideeën. Speciaal voor digitale editie is er het Japandi huis van vtwonen stylist Fietje.Zen 2.0

In een jaar dat veel onrust bracht, ziet vtwonen stylist Fietje rust als een belangrijke woontrend voor 2021. Invloeden uit Japan en Scandinavië smelten samen. En hoewel de landen ver uit elkaar liggen, verstaan beide culturen de kunst van het Zen wonen. Heerlijke rust. Vanuit dat verlangen stelde Fietje haar Japandi trendhuis samen.  En met haar vier stylingtips haal ook jij rust in huis.

Tip 1. Tegels

Meestal gebruiken we tegels in de keuken en in de badkamer, maar ze kunnen overal. Zeker als de minimalistische levensstijl van Japan en Scandinavië je aanspreekt. Het gladde oppervlak van tegels geven een opgeruimd gevoel en je kunt ze op zoveel manieren toepassen, zoals Fietje laat zien in het Japandi Trendhuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van leren tegels in de badkamer?

Tip 2. Teddyzacht

Zachtheid in materialen. Denk aan vloerkleden, plaids en kussens. Hoe zachter, hoe beter. In de slaapkamer, maar ook in de huiskamer.

Tip 3. Organische vormen

Net als in de materialen, vormt zachtheid ook de boventoon in de vormen van de meubels en objecten. Een ronde bank, zacht glooiende vazen en asymmetrisch servies. Fietje laat zien hoe ze met al deze organische vormen het serene karakter van het Japandi-huis tot leven wekt.

Tip 4. Neutrale tinten

Het kleurenpalet dat Fietje heeft gebruikt voor het Japandi huis bestaat uit zand, grijs, oudroze en lila. Een prachtige rustige basis, die toch niet saai is. Hoe Fietje dat doet? Ze licht het toe in de video die vtwonen met haar maakte in het Japandi-huis.

Bekijk hier de preview van Fietje in het Japandi huis:

Tip: neem ook een kijkje in de twee andere huizen van vtwonen: het Bright-Bubble huis van stylist Liza en het Culture Club huis van stylist Marianne.

Ook interessant?