///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Bijzonder: badkamer met beton ciré

Bijzonder: badkamer met beton ciré

In plaats van tegels kun je de wanden en vloeren van je badkamer ook een hippe betonlook geven. Dat kan met beton ciré, een waterdichte, luxe decoratieve betonstuc voor douchewand en vloer. Het resultaat? Een stoere badkamer met allure.

Ga je binnenkort jouw badkamer onder handen nemen? Of wordt je nieuwe stek opgeleverd en ben je nog op zoek naar inspiratie voor de badkamer? Dan hebben we een tof idee voor je. Heb je namelijk wel eens gezien hoe mooi beton ciré is? Een badkamer met het betonstuc staat superstijlvol. Bruizt is specialist op dit gebied en geeft alvast antwoorden op vier vragen over beton ciré in de badkamer.

 1 Wat zijn de voordelen van beton ciré in de badkamer?

Om maar meteen met de douchedeur in huis te vallen: beton ciré is een afwerking en is waterdicht (door de versterkende en beschermende toplaag is de vloer of wand watervast), naadloos (nooit meer vieze of verkleurde voegen schoonmaken), supersterk, slijtvast, krastbestendig en hygiënisch. 

Het materiaal heeft een robuuste, stoere uitstraling maar is tegelijkertijd een natuurlijk en warm product. Het is in veel verschillenden kleuren beschikbaar en wordt ambachtelijk gemaakt. Zo creëer je prachtige wanden en vloeren met een unieke betonlook.

2 Kan beton ciré ook in de douche gebruikt?

Dat kan, mits je rekening houdt met een aantal zaken. Zo moet er vooraf worden gestuukt met een hoogwaardige cementgebonden aqua-stuc. Ook moet de beton ciré worden voorzien van een speciale coating om ervoor te zorgen dat het vocht niet kan doordringen. Daarnaast is het slim om alle naden te voorzien van siliconenkit. Als je het op de wanden van een natte cel gebruikt, vraagt dit wel om frequent onderhoud.

Voor vloeren waar langdurig water op blijft staan, wordt aangeraden om jaarlijks een nieuwe laklaag aan te brengen. Heb je liever wat minder onderhoud, dan kun je ook een tegel of een douchebak op de douchevloer gebruiken of de beton ciré wanden combineren met een strakke gietvloer.

3 Hoe gaat het aanbrengen in zijn werk? 

Bruizt stuukt alle wanden van een badkamer of toilet voor het aanbrengen van beton ciré  met een watervaste cementgebonden aqua-stuc. Een goed gestuukte ondergrond is de basis van hun product en voor een sterke en kwalitatieve afwerking. Beton ciré is  trouwens niet geschikt om direct aan te brengen op poreuze ondergronden zoals gipswanden en -blokken.

4 Kan het ook over een tegelwand of -vloer? 

Je kunt inderdaad ook beton ciré aanbrengen over een bestaande tegelwand of -vloer. Handig, want dat scheelt een hoop breekwerk en gedoe. Wel dient altijd eerst te worden gestuukt of geëgaliseerd met de aqua-stuc om de wand of vloer egaal te maken, zodat de voegen niet meer zichtbaar zijn. Hoe vlakker de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat. 

5 Hoe waterdicht is de afwerking?

Om te zorgen dat wanden of vloeren in de badkamer langdurig waterdicht zijn, is het van  essentieel belang dat alle naden zorgvuldig worden voorzien van siliconenkit. Om de kwaliteit van de badkamer te waarborgen, doen de specialisten van Bruizt dit graag voor je. Zij adviseren je trouwens ook graag voor een geschikte kleur kit die mooi aansluit op de kleur van de wanden.

Kijk voor meer inspiratie, voorbeelden of het maken van een afspraak op bruizt.nl

Droombadkamer toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bruizt – Interior Design (@bruizt_interior_design) op

 

Bruizt is deelnemer van de allereerste online editie van de vt wonen&design beurs (van 1 t/m 31 oktober 2020). Ben jij er ook bij? Houd de site en socials in de gaten, binnenkort volgt er meer info over de programmering en tickets.

Ook interessant?