///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 8x de kracht van een kunststof buitenvloer

8x de kracht van een kunststof buitenvloer

Ga je binnenkort jouw buitenruimte onder handen nemen? In dit artikel lees je acht voordelen van kunststof terrasplanken. En: we laten we je zien dat hoe mooi dit eigenlijk is.

Een buitenruimte met een houten vloer is natuurlijk prachtig. Toch zitten er ook nadelen aan. Dit materiaal vraagt flink wat onderhoud bijvoorbeeld of kan splinteren. De kunststof terrasplanken van AlterWood zijn net zo mooi als de houten variant, maar kennen meer voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1 Deze buitenplanken hoef je niet te verven of beitsen
Wat een heerlijkheid: planken die je niet hoeft te behandelen! Deze terrasplanken hebben namelijk een gesealde toplaag. De vloer is daardoor vrijwel onderhoudsvrij. 

2 Slimme toplaag
De toplaag is van rubber. De vloer is hierdoor antislip, zelfs als het buiten nat is. De laag bevat daarnaast ook een uv-protectie. Dat is weer goed voor de kleurvastheid van de planken.

3 Weerbestendig

De planken zetten niet uit onder bepaalde weersomstandigheden waardoor ze dus zonder naden of kieren kunnen worden verwerkt als terras, vlonder of gevelbekleding. De planken trekken niet krom en rotten niet.

4 Hoge belastbaarheid

De vloer is niet snel onder de indruk van veel gewicht of veelvuldig bezoek. De planken hebben een hoge belastbaarheid en liggen stabiel.

5 Dag algen!

Handig: het materiaal is alg-afstotend. Dag schoonmaakbeurt!

6 Vlekbestendig

Rode wijn of een hamburger die van de barbecue afvalt? Deze vloer draait zijn hand er niet voor om en is vlekbestendig. 

7 Zonder splinters

Splinters behoren tot de verleden tijd: het materiaal splintert namelijk niet.

8 Lang garantie

Je krijgt maar liefst 25 jaar garantie.

O, en dan nog het voorbeeld om je te laten zien hoe mooi buitenruimtes worden van Millboard:

Probeer het zelf uit

Handige tip: op de site van AlterWood kan je een proefmonster van Millboard aanvragen. Met zo’n sample kan je goed bekijken of de gekozen kleur en structuur bij jouw buitenruimte past, of het bijvoorbeeld staat bij je tuinmeubilair, gevel of schutting. De monsters hebben dezelfde breedte en dikte van een normale plank. De samples zijn tegen een kleine vergoeding (en gratis verzending) te krijgen, maar dit krijg je terug als je de vloer besluit te bestellen. 

Ook interessant?