vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 8 mooie alternatieven voor een nachtkastje

8 mooie alternatieven voor een nachtkastje

Geen ruimte voor een nachtkastje in de slaap- of logeerkamer? Of gewoon niet zo’n fan van een standaard kastje naast je bed? Dan hebben we acht originele alternatieven. 

Alternatief 1. Wonderschone wandplank

Ken je de nieuwe serie speelse wandplanken van Castelijn al? Hiermee haal je maximale flexibiliteit in huis. Met dank aan hun slanke, sierlijke vormen en handige karakter komen ze ook veel meer plekken in huis tot hun recht en dus ook in de slaapkamer.

 

Alternatief 2. Ga voor vierkante kastjes 

Creatief ontwerp in combinatie met hoge functionaliteit. Daarmee beschrijf je in een notendop de producten van Furniteam. Ook de houten kastjes en planken zijn perfect voor pronkstukken en doen ook prima dienst als nachtkastje.

 

Alternatief 3. Stapelpoef met opbergruimte

Klein, groot, rond, vierkant, effen en bont, van leer of van stof. Bij Nofruit maken ze poefjes in alle soorten en maten. Mooi om mee te stylen in de slaapkamer, maar ook om wat spulletjes, zoals een sprei, in op te bergen. En hoe leuk: je kunt jouw poef helemaal zelf samenstellen.

 

Alternatief 4. Stoelendans

Heb je wel eens aan een stoel gedacht als nachtkastje? Een mooi design stoeltje, een vintage exemplaar of een typisch Scandinavisch zitje? De keuze is reuze.

Alternatief 5. Krukjes en bijzettafeltjes

Van krukjes in huis heb je nooit genoeg. Je kunt ze werkelijk overal gebruiken, in verschillende ruimtes in huis, op verschillende manieren en voor verschillende toepassingen. En regelmatig wisselen mag!

Alternatief 6. Kastje zonder pootjes

Slimme tip voor kleine ruimtes; hang een kastje aan de muur maar dan op zonder de pootjes. Zo heb je toch plek voor je bril of handcrème en blijft je kamer ruimtelijk ogen.

Alternatief 7. Trap

Dit is je excuus om zo’n mooie trap tegen de muur te zetten. Als je gaat voor een trap met een brede plank, kun je er best veel op kwijt en vervang je zo makkelijk een nachtkastje.

Alternatief 8. Trolley

Op zoek naar lekker wat opbergruimte? Dan is een trolley je ideale maatje. Of zoek je juist een eyecatcher? Je hebt ze in elke woonsmaak, van superstrak tot lekker praktisch.

Ook interessant?